Nākamnedēļ svinēs Limbažu 793.jubileju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 4.augusta līdz 6.augustam Limbažos notiks gadskārtējie Limbažu pilsētas svētki, kuros tiks svinēta pilsētas 793.jubileja, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Šogad pašvaldība sākusi sadarbību ar SIA «Story Hub», kas tradicionālajiem svētku pasākumiem ir paredzējusi vairākas aktivitātes, kas būs unikālas ne tikai pilsētas un novada kontekstā, bet arī Latvijas mērogā.

Ceturtdien, 4.augustā, plkst.19.30 Limbažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks svētku ieskaņas koncerts. Tajā piedalīsies pūtēju orķestris «Lemisele» un koris «Fackenburg-Stockelsdorfer Quartett Verein» no Vācijas.

Piektdien, 5.augustā, no plkst.16 ezermalā notiks airēšanas biedrības «Lemisele» nama atklāšana, kā arī Antas Eņģeles koncerts.

Plkst.18.30 paredzēts svētku gājiens no Baumaņu Kārļa laukuma, savukārt plkst.19.30 - svētku atklāšana ezermalā. Atklāšanas programmā iekļauti pašdarbības kolektīvu priekšnesumi, vikingu laivu sacensības, radošās darbnīcas un atrakcijas bērniem, ekspozīcija par Limbažu airēšanas vēsturi biedrības «Lemisele» namā, nodibinājuma «Limbažu fonds» labdarības loterija «Bumbu rallijs», audiovizuālās apvienības «SƎN» performance uz ūdens u.c.

Savukārt no plkst.23.30 līdz 3 notiks diskotēka ar DJ Mārtiņu Kreili.

Sestdien, 6.augustā, no plkst.8 Baumaņu Kārļa laukumā un Vecpilsētas ielās notiks amatnieku un Latvijā ražoto preču tirgus. Plkst.10 paredzēts pūtēju orķestra tradicionālais pūtiens «Mosties, limbažniek!».

No plkst. 10 līdz 12 notiks Limbažu rogainings (komandu apvidus orientēšanās). Starts uz Cēsu un Mūra ielas stūra. Sacensībās būs gan ģimeņu, gan sportistu trases. Reģistrēšanās rogainingam no plkst.9. Plkst.14 notiks Limbažu rogaininga uzvarētāju apbalvošanas ceremonija.

Plkst.11 Lielezera pludmalē sāksies pludmales volejbola turnīrs «Tēvi un dēli».

No plkst.10 līdz 16 notiks Hanzas svētki Limbažu viduslaiku pilskalnā.

No plkst.11 līdz 15 Baumanu Kārļa laukumā notiks Lielā Limbažu svētku izsole, kā arī pagastu lielīšanās ar pašdarbnieku kolektīvu koncertiem, vietējo ražotāju produkciju, skultiešu zivju zupu u.c. Plkst.14.15 notiks grupas «Skinny Cheese» koncerts.

Savukārt Dzirnavu iela no plkst.10 līdz 15 pārtaps Mākslas ielā.

Vienības parkā no plkst.10 līdz 16 plānota bērnu programma, kurā būs animācijas darbnīca, Rīgas Skolēnu pils teātra «Zīļuks» «Joku parks», braukšana amerikāņu kalniņos «Baltas» virtuālās realitātes teltī, piepūšamās atrakcijas u.c.

No plkst.11 līdz 17.30 Rīgas ielā 12 būs iespēja vērot grafiti šovu ar mākslinieku Daini Rudeni, bet plkst.15 notiks lekcija par grafiti mākslu. Savukārt no plkst.15.30 līdz 17.30 darba tapšanā aicināti piedalīties visi interesenti.

Plkst.15 Limbažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks koncerts «Mūsu dienu skaņu celiņš» kopā ar grupu «Sigma» un latviešu dzejniekiem Kārli Vērdiņu, Ingu Gaili, Annu Auziņu un Arvi Vigulu.

Savukārt plkst.20 notiks svētku koncerts un balle «Sapnis par Limbažiem», kurā piedalīsies Limbažu jaunie talanti, grupa «My Radiant U», muzikālā apvienība «Vintāža», solisti Ginta Krievkalna un Gatis Supe. Būs iespēja vērot arī videofilmas par Limbažiem un Limbažu bērnu animācijas filmas «Sapnis par Limbažiem» pirmizrādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu