Svinēs ceturtos Rubenes ciema svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šodienas līdz 31.jūlijam Kocēnu novada Kocēnu pagastā norisināsies ceturtie Rubenes ciema svētki, piedāvājot daudzveidīgu un interesantu pasākumu programmu gan Rubenes ciema un Kocēnu novada iedzīvotājiem, gan ikvienam viesim.

Kā informēja Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Eva Eglīte, šodien plkst.19 Rubenes pamatskolas pagalmā notiks Rubenes ciema teātra «Volatus» brīvdabas izrāde «Kad sapņi piepildās...». Rubenes amatierteātris izveidots aizvadītā gada rudenī, bet izrāde pirmo reizi tika demonstrēta šā gada aprīlī Rubenē.

29.jūlijā Baltajā mājā pie Rubenes baznīcas no plkst.20 būs aplūkojama instalācija «Pa hronikas pēdām», kas veltīta Livonijas Indriķim (Henricus de Lettis), kurš sarakstījis bagātāko no vēsturiskajiem pirmavotiem par tagadējās Latvijas un Igaunijas teritoriju - Indriķa Livonijas hroniku. Instalācijas veidotājs - vēsturnieks un Limbažu muzeja galvenais speciālists Gundars Plešs.

Plkst.21 Rubenes baznīcā notiks ziedu izstādes atvēršana un svētbrīdis, kuru vadīs Rubenes evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Artis Eglītis. Ziedu izstāde tiks veidota no vietējo Rubenes ciema iedzīvotāju dārziem. Plkst.21.30 sāksies nakts koncerts baznīcas dārzā, kur izskanēs populāras melodijas Latvijas Nacionālās operas mākslinieku - Irmas Pavāres (mecosoprāns) un Jura Ādamsona (baritons) - izpildījumā.

30.jūlijs sāksies ar sportiskām aktivitātēm. Plkst.8.30 paredzēts starts skrējienam un nūjošanai apkārt Lielajam Ansim. Distances garums ir 5 kilometri. Pulcēšanās un reģistrēšanās sāksies no plkst.8 pie Rubenes pamatskolas. Pēc finiša dalībniekiem būs iespēja piedalīties loterijā.

Plkst.11 pie Rubenes sporta nama sāksies orientēšanās sacensības Rubenes ciemā, bet Rubenes pamatskolas sporta laukumā plkst.13 sāksies ģimeņu turnīrs florbolā, plkst.14 - sportiskas un radošas aktivitātes, pēc tam arī kopīga zupas baudīšana, savukārt noslēgumā ap plkst.16 - sporta aktivitāšu noslēgums un apbalvošana.

No plkst.19 Rubenes pamatskolas zālē būs aplūkojama rotaļlietu izstāde «No pagātnes līdz nākotnei». Joprojām aicināti atsaukties iedzīvotāji un aktīvi piedalīties rotaļlietu izstādes veidošanā. Būs mašīnu parāde, leļļu skate, dzīvnieku fermas (gan mīksto un pūkaino, gan dažādu citu materiālu), elektroniskās rotaļlietas u.c. Rotaļlietas izstādei var nodot Rubenes ciema kasē (pēc izstādes tās tiks atdotas īpašniekiem).

Pievakarē plkst.20.30 izskanēs svētku sveicieni un visiem kopā būs iespēja noskatīties video stāstu «Rubene 2016».

Plkst.21 laukumā pie BMX trases (lietus gadījumā - Rubenes sporta zālē) notiks dziedošo Rubenes bērnu koncerts. Pēc tam - balle kopā ar grupu «Poļu nams», darbosies bufete, apmeklētāju ērtībām būs pieejami arī galdiņi. Ieeja ir bez maksas.

Savukārt 31.jūlijā plkst.14 norisināsies kapu svētki Rubenes kapos.

Visi Rubenes ciema svētku pasākumi - bez ieejas maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu