Iecienītāko izklaides pasākumu topa augšgalā šovasar - mūzikas festivāli un koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artis Leinišs / LETA

Vasaras pirmajos divos mēnešos - jūnijā un jūlijā - Latvijas iedzīvotāji visbiežāk iegādājušies biļetes uz lielākajiem mūzikas festivāliem - Positivus un Summer Sound, kā arī starptautiski atzītu mūziķu koncertiem, liecina Biļešu Servisa apkopotie dati. Tāpat, lai brīvajā laikā papildinātu savas zināšanas un izzinātu vēsturi, daudzi iedzīvotāji izvēlējušies apmeklēt muzejus un to aktuālās ekspozīcijas.

Līdzīgi kā pērn, vasaras sākumā visvairāk pārdotas biļetes uz festivāliem Positivus un Summer Sound. Lielu apmeklētāju interesi raisījuši arī divi jauni mūzikas festivāli, kas šogad Latvijā norisinājušies pirmo reizi, - Laimas Vaikules rīkotais festivāls Jūrmala Randez Vous un Sunset festival. Siguldā izskanējušā Sunset festival ietvaros uz skatuves kāpa arī slavenais īru dziesminieks Demijens Raiss (Demian Rice) un angļu astoņdesmito gadu rokgrupa James, piesaistot lielu auditoriju un ļaujot festivālam nokļūt vasaras pirktāko pasākumu topā.

Kā liecina Biļešu Servisa novērojumi, nereti lielā vēlme apmeklēt iemīļotos mūzikas festivālus kalpo arī par ideju dāvanai. Vasaras mēnešos Biļešu Servisa dāvanu karšu pārdošanas apjomi auguši par 40%, turklāt lielākoties to saņēmēji izmantojuši iespēju dāvanu kartes apmainīt tieši pret festivālu biļetēm.

Līdzās vērienīgiem mūzikas festivāliem plaši apmeklēti šovasar ir arī dažādu populāru mūziķu solokoncerti. Pārdoto biļešu skaita ziņā viennozīmīgi par šīs vasaras apmeklētāko pasākumu ir kļuvusi pasaulslavenās grupas MUSE uzstāšanās Rīgā, kas Arēnā Rīga pulcēja 12 tūkstošus skatītāju. Kā norāda Biļešu Servisa administratīvā direktore Līga Rubīne, šajā periodā liela iedzīvotāju interese vērojama arī par Jūrmalā notiekošajiem pasākumiem: «Kopš Jūrmalā nenotiek vairāki starptautiska mēroga mūzikas un kultūras pasākumi - tai skaitā jauno izpildītāju konkurss Jaunais Vilnis un humora festivāls Jūrmala, redzam, ka biežāk tiek apmeklēti atsevišķu izpildītāju solokoncerti. Šovasar īpaši apmeklētas Denisa Macujeva, Grigorija Ļepsa, Stasa Mihailova un Maksima Galkina uzstāšanās Jūrmalā,» stāsta SIA Biļešu Serviss administratīvā direktore Līga Rubīne.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šovasar audzis arī muzeju apmeklētāju skaits - īpaši pieprasītas ir ekskursijas Stūra mājā, kuras ietvaros kopā ar gidu var izstaigāt iekšējā cietuma kameras, gaiteņus, pagrabu un pagalmu. Tāpat lielu apmeklētāju interesi guvis jaunums Biļešu Servisa tirdzniecības tīklā - Rīgas Motormuzejs, kas jūlijā pēc rekonstrukcijas vēris durvis apmeklētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu