Svinēs Cesvaines novada svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

No šodienas līdz 31.jūlijam norisināsies Cesvaines novada svētku pasākumi, informēja Cesvaines novada pašvaldībā.

Šodien plkst.19 Cesvaines pils pagalmā notiks deju kolektīvu koncerts «Danču dančus es izvedu», kurā piedalīsies lieli un mazi Cesvaines dejotāji, kā arī viesi: deju kolektīvs «Gojus» (Anikšķi, Lietuva), Merjamas deju kolektīvs no Igaunijas un Rēzeknes deju kolektīvs «Vadži».

Sestdien, 30.jūlijā, plkst.8 novada svētku pasākumus ievadīs Cesvaines pūtēju orķestra uzstāšanās «Labrīt, Cesvaine!». Šajā pašā laikā Cesvaines centra parkā, Pils un Parka ielā sāks darbu mājražotāju un amatnieku tirdziņš, bet divas stundas vēlāk, plkst.10, - brīvdabas skatuve un mākslinieku iela. Pasākumu apmeklētājiem būs iespēja doties izjādē ar zirgiem un ponijiem, tirgus laukumā apmeklēt «Bērnu pilsētiņu», kā arī pārbaudīt savus spēkus brīvdabas loka šautuvē.

No plkst.11 laukumā pie internātskolas sāksies «TOP bumbas» čempionāts, radiovadāmo mašīnu sacensības, savukārt pils dīķos varēs vizināties ar laivām. Pēcpusdienā plkst.14 pansionāta pagalmā uzstāsies tautas muzikantu grupa «Sēļu muižas muzikanti», bet stundu vēlāk «Divu torņu» pagalmā populāras latviešu un ārzemju melodijas izpildīs Lolita Krūmiņa.

Mežkunga mājas pagalmā plkst.16 dažādi notikumi būs redzami pēc Artura Vilka lugas «Blusa» motīviem tapušā Praulienas pagasta Saikavas amatierteātra aktieru jautrā spēlē «Patikšana, nepatikšana, pārpratumi, kaislības...» pēc principa - dažreiz jau tā iznāk, ka iesēj burkānus, bet izaug dilles. Lugas darbība notiek mūsdienu laukos, izrādi kuplinās deju kolektīvs «Saikavieši» un vokāli instrumentālais ansamblis.

Plkst.18 Cesvaines evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs ērģeļmūzikas koncerts «Latvijas simtgadi gaidot» ar ērģelnieces Ilonas Birģeles un Latvijas Nacionālās operas solistes Evitas Zālītes piedalīšanos. Divas stundas vēlāk pils pagalmā izskanēs koncertprogramma «No sirds uz sirdi» - skaistākās Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda dziesmas par mīlestību Ievas Sutugovas, Andra Ērgļa un Arta Robežnieka izpildījumā, piedalīsies arī Jāņa Strazda instrumentālā grupa.

Turpinājumā - «Krāsu un deju nakts Cesvainē». Plkst.22 Cesvaines pils pagalmā sāksies balle kopā ar grupām «Melns uz balta» un «Galaktika», bet stundu vēlāk virs pils dīķa uzziedēs ugunspuķes. No plkst.23 līdz 2 - arhitektoniskais apgaismojums uz pilsētas centra vēsturiskajām ēkām.

Svētdien, 31.jūlijā, plkst.13 notiks kapusvētki Ķinderu kapos, bet plkst.19 Kraukļu skolā Cesvaines tautas teātris izrādīs Rūdolfa Blaumaņa «No saldenās pudeles».

No 24.jūlija līdz 30.jūlijam norisināsies mākslas plenērs «Cesvaine 2016».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu