Mēneša garumā Rīgā notiks Rīgas vēsturiskās mūzikas un deju festivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā jau ceturto reizi notiks Rīgas vēsturiskās mūzikas un deju festivāls, kas dažādās Rīgas koncertzālēs klausītājus pulcēs no 3.augusta līdz 3.septembrim, informēja Rīgas Senās mūzikas centra pārstāve Laura Iesava.

Festivālā klausītāji tiks priecēti ar autentiskas senās mūzikas koncertiem, kuros visi skaņdarbi tiks atskaņoti vienīgi ar vēsturisko instrumentu kopijām. Festivāla mērķis ir piedāvāt Latvijas klausītājiem plašu un daudzveidīgu senās mūzikas programmu ar labākajiem pašmāju un ārzemju senās mūzikas izpildītājiem.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks 3.augustā plkst.18 mākslas muzeja «Rīgas Birža» Venēcijas zālē. Ar programmu «Essai de la réunion des Gouts Francois et Italien» uzstāsies jaunā klavesīniste Gertruda Jerjomenko.

6.augustā plkst.19 Mazajā ģildē tiks atskaņoti divi pazīstami, tomēr ļoti reti atskaņoti Johana Sebastiana Baha darbi «Kafijas kantāte» un «Serenāde» BWV173a. Šajā koncertā piedalīsies baroka orķestris «Collegium Musicum Riga» diriģenta Māra Kupča vadībā un solisti - soprāns Ilze Grēvele, baritons Rinalds Kandalincevs un tenors Mikus Abaroniņš.

Savukārt 13.augustā Rīgas svētku laikā visas dienas garumā jau no plkst.13 līdz pat plkst.20 pašmāju senās mūzikas atskaņotāji un viesmākslinieki būs dzirdami Rīgas Svētā Pētera baznīcā. Plkst.19 būs senās mūzikas ansambļa «Prisma» no Vācijas koncerts, kas notiks sadarbībā ar «Radošā Eiropa «eeemerging Emerging European Ensembles»» projektu.

Mākslas muzejā «Rīgas Birža» 17.augustā plkst.18 notiks «Neymann Ensemble» koncerts «Spāņu dejas un noskaņas», bet 23.augustā Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā plkst.20 baroka koris «Collegium Choro Musici Riga» un baroka orķestris «Collegium Musicum Riga» diriģenta Kupča vadībā pirmoreiz Latvijā atskaņos Andrē Kamprā Rekviēmu, pieminot dienu, kas sadalīja Eiropu.

28.augustā plkst.18 mākslas muzejā «Rīgas Birža» sadarbībā ar «Radošā Eiropa «eeemerging Emerging European Ensembles»» projektu uzstāsies labākais šā gada senās mūzikas ansamblis «BarrocoTout» no Beļģijas, bet festivāla noslēguma koncerts «Sonatissimo!» notiks mākslas muzejā «Rīgas Birža» 3.septembrī plkst.18, un tajā piedalīsies Baltijā vienīgais vēsturisko pūšaminstrumentu ansamblis «Stadt-Hautboisten Riga», kura vadītāja ir Kristīne Kupča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu