Mūžībā aizgājis ilggadējais Leļļu teātra aktieris Ļevs Birmanis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar 79 gadu vecumā mūžībā aizgāja ilggadējais Latvijas Leļļu teātra aktieris Ļevs Birmanis, informēja Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Anda Dzenīte.

Latvijas Leļļu teātra krievu trupas aktieris Ļevs Birmanis darba gaitas teātrī sāka 1960.gadā. Aktieris piedalījies vairāk nekā 80 jauniestudējumu tapšanā. Birmanis bijis lugu tulkotājs, dziesmu tekstu autors un turpināja piedalīties izrādēs līdz pat 2014.gadam.

Paralēli aktiera darbam Leļļu teātrī Birmanis kā dramatiskais aktieris sadarbojās ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, kā arī 2014.gadā filmējās spēlfilmā «Džimlai Rūdi Rallallā» un darbojās kā masu uzvedumu režisors un profesionāls tulks.

Birmanis saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp Latvijas nopelniem bagātā skatuves mākslinieka nosaukumu, prezidenta personīgo pateicību 1996.gadā un vairākus citus. 2010.gadā Birmanim piešķirts V šķiras Triju Zvaigžņu ordenis par nopelniem leļļu teātra mākslas attīstībā Latvijā un ieguldījumu sabiedriskajā darbā. Līdz ar citiem skatuves vecmeistariem un ar teātra mākslu saistītiem cilvēkiem Birmanis bija uzņemts arī Latvijas Teātra Zelta fondā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu