Fotostāsts: atklāta fotoizstāde «Centrāltirgus. Iesakņojies»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā tika atklāta fotoizstāde «Centrāltirgus. Iesakņojies». Izstādē aplūkojamas no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma iegūtās vēstures foto liecības un mūslaiku tirgus dzīves kadri fotogrāfa Jāņa Saliņa skatījumā, ļaujot pamanīt un novērtēt vairāku desmitgažu gaitā pieredzētās pārmaiņas tirgū un tuvākajā apkārtnē.

«Kopš atklāšanas Centrāltirgū mītas dažādas valūtas, mainīts arī nosaukums, tomēr no paaudzes paaudzē rīdzinieku paražās un apziņā Centrāltirgus ir iesakņojies kā koša un mūžam rosīga vieta pašā galvaspilsētas centrā, kur zemnieki un tirgotāji ik dienas sastop savus pircējus. Centrāltirgus arhitektūru un īpašo atmosfēru arvien aktīvāk brauc izbaudīt arī ārvalstu ceļotāji. Tuvojoties Latvijas simtgadei, piedāvājam apmeklēt fotoizstādi «Centrāltirgus. Iesakņojies» un ieskatīties gadu gaitā notikušajās pārmaiņās. Īpaši šai izstādei esam izveidojuši audiogidu latviešu, angļu un krievu valodā, kas apmeklētājiem sniegs plašāku ieskatu Rīgas Centrāltirgus vēstures līkločos,» stāsta AS «Rīgas Centrāltirgus» valdes loceklis Andris Morozovs.

Izstādes gatavošanas process no jauna apliecināja, ka Rīgas Centrāltirgus sakņu šķetināšana ir pilna aizraujošiem atklājumiem un interesantām laikmeta liecībām. Jau tirgus būvniecība ir intereses vērta. Piecos tirgus paviljonos pārdzimuši Pirmā pasaules kara vācu armijas gaisa kuģu - cepelīnu - angāri, bet svinīgajā Centrāltirgus atklāšanā piedalījušies valstsvīri, pilsētas vadības pārstāvji un pat Valsts prezidents Alberts Kviesis ar kundzi, pretstatā vecajam Daugavmalas tirgum, kur pirkumus veica vien trūcīgi ļaudis un turīgo pilsētnieku ķēkšas.

Lai izstādes apmeklētājiem sniegtu plašāku ieskatu Centrāltirgus vēsturē, līdztekus fotogrāfijām izstādes apmeklētājiem piedāvāts arī svarīgāko un interesantāko vēstures faktu izklāsts. Turklāt, vērojot fotogrāfijas, vēstures informāciju būs iespējams noklausīties savos viedtālruņos, izmantojot īpaši šai izstādei izveidoto audiogidu. Informācija sagatavota latviešu, angļu un krievu valodā, tādēļ būs pieejama gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ārvalstu viesiem, kas ik gadu arvien kuplākā skaitā ierodas iepazīt Eiropas plašāko atklāto tirgu.

Izstāde Centrāltirgus sakņu paviljonā būs aplūkojama līdz 2016.gada 29.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu