Vasaras bize Burtniekos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētki sāksies plkst.15 ar dižošanos, kur katrs pagasts parādīs to, ar ko tas ir unikāls. Būs gan novada amatnieku prasmju paraugdemonstrējumi, gan mājražotāju meistarstiķi, gan garšīgie novada uzņēmēju labumi. Tāpat katrs pagasts klās savu saimes galdu, uz galda liekot tos našķus, ar ko pagastā lepojas. Vienlaikus prasmīgākās pagastu saimnieces savu varēšanu rādīs garšīgākās zupas konkursā.

Savukārt no plkst.16 uz sadziedāšanos ielūdz Valmieras pagasta senioru vokālais ansamblis «Dziesmotā senatne». Dziesmas dažādu tautu mēlēs izpildīs «Dziesmotās senatnes» draugi no Vācijas un Ventspils vācu kultūras biedrībām, kā arī Rīgas Ebreju biedrības vokālais ansamblis un baškīru vokālais ansamblis. Tāpat ar dažādiem atgadījumiem no dzīves sanākušos izklaidēs Vidzemes stāstnieki.

Plkst.18 uz svētku skatuves uzstāsies jaunie ģitāristi, bet plkst.19 danču vakarā pirmos soļus uz deju grīdas varēs iemēģināt kopā ar Ilgu Reiznieci un grupu «Iļģi». Savukārt plkst.21 uzstāsies Salaspils jauniešu deju grupa «Buras», dāvājot modernās dejas priekšnesumu. Svētku kulminācijā būs zaļumballe kopā ar grupu «Lauku muzikanti».

Tāpat svētku laikā, lai stiprinātu kopības sajūtu visu sešu Burtnieku pagastu starpā, no dabas materiāliem tiks vīta milzīga bize. Katrs, kas piedalīsies bizes darināšanā, piedalīsies loterijā, kur varēs laimēt dažnedažādas balvas.

Uz pasākuma norises vietu no Ēveles, Rencēnu centra, kā arī no Matīšu baznīcas, Viesturlaukumā no veikala «Top» un Valmiermuižā no veikala «Top» plkst.14.30 kursēs pašvaldības autobusi. Savukārt plkst.22 un 2 visi svinētāji, kam tas nepieciešams, no Burtniekiem ar pašvaldības autobusu tiks nogādāti mājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu