Itālijas muzeji ziedos biļešu ienākumus zemestrīces glābšanas darbiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas muzeji un arheoloģiskie apskates objekti plāno savus svētdienas ieņēmumus no pārdotajām biļetēm ziedot trešdien notikušās zemestrīces skartajiem reģioniem. Kamēr Amatričes pilsētiņā un tās apkaimē, kur bojā gājuši 247 cilvēki, vēl norisinās glābšanas darbi, Itālijas kultūras ministrs Dario Frančeskīni lūdzis itāļus «apmeklēt muzejus, lai izrādītu solidaritāti zemestrīcē skartajiem iedzīvotājiem».

Jau trešdien Turīnas kultūras amatpersonas lēma «mobilizēties, lai atbalstītu zemestrīcē skartos cilvēkus», 28. augustā ziedojot visus pilsētas muzeju ienākumus glābšanas darbiem.

«Brīdī, kad smagi cietis valsts mākslas un arhitektūras mantojums, svarīgi ir apliecināt kultūras lomu, padarot to pieejamu tiem, kas cietuši šajā drausmīgajā traģēdijā,» teikts Turīnas pilsētas padomes paziņojumā.

Itālijas kultūras ministrijas krīzes vienība šodien tiekas ar karabinieru mākslas priekšmetu aizsardzības vienību, lai vienotos par mantojuma saglabāšanas stratēģiju Lacio, Umbrijas, Markes un Abrucu reģionos.

Tomēr arhitekti un ēku atjaunotāji sāks darbus «tikai pēc pirmā kritiskā posma, kura laikā jāglābj dzīvības un jāpalīdz skartajiem iedzīvotājiem», uzsvērusi ministrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu