Rojas pludmalē notiks ikgadējais «Senās uguns nakts» pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sestdien, 27.augustā, plkst.20.00 Rojas pludmalē notiks ikgadējais «Senās uguns nakts» pasākums. Šai vakarā, pieminot senčus jūrā gājējus, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru, kā arī vienlaicīgi atvadoties no vasaras, visās valstīs ap Baltijas jūru tiks iedegti ugunskuri. Roja somu aicinājumam pievienoties «Senās uguns nakts» akcijai atsaucās jau 1998.gadā, un šogad pasākums tiek rīkots 18. reizi.

Jūra vienmēr ir bijis iedvesmas avots radošiem cilvēkiem, tāpēc šoreiz «Senā uguns nakts» iesāksies ar Rojas literātu dzejas lasījumiem, kā arī tiks iedegts ne tikai simboliskais ugunskurs, bet arī starptautiskajā mākslas laboratorijā «ROJA Lab» šovasar tapušais vides objekts «Personīgā navigācija».

Rojas īpašā tradīcija «Senās uguns nakts» pasākumā ir koncerts pašā jūras krastā, ko šogad sniegs dziedātājs Igo un ģitārists Aivars Hermanis.

«Senās uguns nakts» kulminācijā Rojas pludmalē tiks iedegta Agra Dzilnas un Ulda Balgas veidotā ugunsskulptūra «Kristāls» . Darba ideja ir - katrā no mums ir savs kristāls, tikai tas jākopj un jāaudzē .Šai reizē kristāla audzēšana notiks ar uguns palīdzību. Tas būs abu autoru piecpadsmitais, tieši šiem svētkiem Rojā veidotais ugunīgais darbs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu