Par piektdaļu sarucis Luvras apmeklētāju skaits

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Terorisma draudu un plūdu dēļ par piektdaļu sarucis Luvras apmeklētāju skaits, vēsta mākslas vietne «Artnet». Pēdējā gada laikā cietusi Francijas tūrisma nozare, kas nodrošina apmēram 7% no valsts iekšzemes kopprodukta. Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero pat izziņojis samitu šī gada septembrī, kurā tiks apspriestas tūrisma sektora atjaunošanas stratēģijas.

«Artnet» telefonsarunā ar Luvras pārstāvi uzzināja, ka šī gada pirmajos sešos mēnešos muzeja apmeklētāju skaits sarucis par 20%, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā.

«Tā ir tīra matemātika,» sacīja pasaulslavenā muzeja pārstāvis. «Ja Parīzē ir mazāk tūristu, tad arī Luvrā ir mazāk apmeklētāju. Tā nav Luvras vaina. Uzbrukumu un drošības apsvērumu dēļ mazāk cilvēku izvēlas Parīzi kā ceļojuma galamērķi.»

Ievērojami mazinājies tūristu apjoms no Japānas, Krievijas un Ķīnas. Savukārt amerikāņi un itāļi Luvru apmeklē apmēram tikpat daudz kā iepriekš.

Kopš teroristu uzbrukumiem pagājušā gada novembrī pastiprināta Luvras apsardze.

Aģentūra «Reuters» ziņo, ka 2016. gada pirmajā pusē Parīzi apmeklējis par vienu miljonu cilvēku mazāks tūristu skaits nekā parasti, kā rezultātā zaudēti ieņēmumi 750 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu