Brīvdabas muzejā notiks Spēļu un rotaļu diena

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šodien Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst.10 līdz 16 notiks Spēļu un rotaļu diena, informēja muzeja Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja vietnieks Igors Ziemelis.

Aizvadot vasaras brīvlaiku un sagaidot skolas gaitu sākumu, muzejs aicinās mazus un lielus apmeklētājus piedalīties dažādās seno laiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, līdzdarboties rotaļlietu tapšanā un izspēlēties pēc sirds patikas.

Spēles un rotaļas ir gadsimtiem sens veids, kā bērnus saistošā veidā iepazīstināt ar dabas norisēm un lietu pasauli, veicinot bērnu garīgo un fizisko attīstību. Kurzemes sētā koka rotaļlietu meistars Aldonis Baldiņš iepazīstinās apmeklētājus ar seno spēļu veidiem, to izgatavošanu un pielietojumu. Katrs varēs uzzināt un izmēģināt «Klimpiņu sišanu», «Žvidzekli», «Krupja ķeršanu» un daudzas citas senās spēles.

Pasākuma dienā bērnu folkloras kopas «Ciguzis», «Krulla» un «Tarkšķi» aicinās dziedāt, dejot un iet rotaļās. No plkst.13 līdz 14 somu tautas mūzikas priekšnesumu sniegs grupa «Margis».

Kurzemes zvejniekciema pļavā būs lielā «Zīļuka» darbnīca sadarbībā Latviešu biedrības nama Folkloras komisijas «Sprīdīša skolu». Pasākuma dalībnieki aicināti ņemt līdzi savas zīles, kastaņus vai citus dabas materiālus, lai spēļu gatavošanas meistaru vadībā darinātu savas mīļmantiņas.

Brīvdabas muzejā šajā dienā darbosies dažādas darbnīcas un notiks saistošas aktivitātes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu