Ražas svētki Tērvetē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 24. septembrī, Latvijas Valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina ikvienu pievērst uzmanību rudens velšu ievākšanas laikam, svinot Meža ražas svētkus. Kā zināms, bagātīga raža ienākas ne tikai piemājas dārzos un druvās, bet arī mežā, kur nobriest rieksti, čiekuru sēklas, vitamīniem bagātas ogas un sēnes.

Rudens svētkos no plkst.12:00 tiks apskatītas ne tikai dabas veltes, bet arī svērta un mērīta meža raža - koksne. Ikvienam būs iespēja saprast, cik ātri aug Latvijas «zaļais zelts» - mežs un cik daudz skābekļa tas saražo. Parka Atrakciju laukumā plkst. 14:00 - 15:30 ikviens tiks aicināts iesaistīties ielu vingrotāju kustības «Street warriors» pārstāvju aktivitātēs, izkustoties un elpojot dziļi rudenīgā meža svaigo gaisu. Meža ražas svētku dienas ietvaros radošās darbnīcas mīsies ar interesantām izdarībām un pārsteigumiem arī citās parka tematiskajās daļās - Rūķīšu mežā un Pasaku mežā.

Savukārt netālu esošajā Tērvetes novada estrādē no plkst.12.00 norisināsies Labrenča tirgus. Būs gan mājražotāju tirdziņš, gan ēdamu un neēdamu (bet noderīgu!) lietu izsole, gan zupa no lielā katla. Tiks svērts un sumināts Tērvetes novada DIŽĶIRBIS 2016, būs danči un dziesmas kopā ar folkloras kopu «Dimzēns». Labrenča tirgus aktivitātes tiek realizētas projekta «Labrenča tirgus Tērvetē cauri laikiem» ietvaros, projekta finansētājs ir Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu