Laiks doties uz Siguldu!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

1. oktobrī Eiropas jaunatnes informācijas tīkla Eurodesk kampaņas «Time to Move» ietvaros notiks zelta rudens pārgājiens «Laiks doties uz Siguldu!», ar kuru tiks atklāta šī kampaņa Latvijā.

No plkst. 10:30 līdz 11:00 notiks dalībnieku reģistrācija Siguldā (pie Laimas pulksteņa, pretī dzelzceļa stacijai), uzreiz pēc tās visi dalībnieki kopā ar grupas vadītājiem dosies pārgājienā, pa Siguldu un Gaujas Nacionālā parka teritoriju līdz kempingam «Dainas». Plānotais maršruts ir apmēram 11 km garš. Visa tā garumā ir paredzēti 9 kontrolpunkti jeb apskates objekti, par kuriem tiks sniegts gan interesants apraksts, gan uzdoti āķīgi jautājumi.

Noslēguma daļa norisināsies kempingā «Dainas». Tās ietvaros notiks arī dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas, piemēram, būs iespēja izspēlēt lielformāta spēli par iespējām Eiropā, uzzināt gan par jauniešu mobilitātes iespējām, gan par programmu «Erasmus+: Jaunatne darbībā», Eurodesk un Eiropas Jaunatnes portālu, gan arī satikt citu valstu jauniešus, kuri šobrīd savu brīvprātīgo darbu veic Siguldā – tā ir lieliska iespēja uzdot viņiem dažādus jautājumus. Treneru pavadībā dalībnieki varēs izmēģināt savus spēkus Slackline lentu trasē. Pasākumā muzicēs Silvestrs Lorencs, Helvijs Kārkliņš un Bruno Lorencs.

Piedalīties īpaši aicināti jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem, darbā ar jaunatni iesaistītie, kā arī citi interesenti, kas vēlas pārbaudīt savas zināšanas, doties pārgājienā un izzināt mobilitātes iespējas Eiropā.

Pasākuma norise plānota no plkst. 10:30 līdz 15:30.

Pārgājiens tiek rīkots sadarbībā ar Eurodesk reģionālo koordinatoru Siguldas novada Jaunrades centra Jauniešu iniciatīvu centru «Mērķis» un organizāciju «Fit Nation Latvia». Dalībai pasākumā var reģistrēties līdz 29. septembrim:http://bit.ly/2cwlHCz

Atgādinām, ka, piedaloties pasākumā, jūs atradīsieties īpaši aizsargājamā dabas teritorijā - Gaujas Nacionālajā parkā! Aicinām saudzēt un cienīt dabas un cilvēku radītās vērtības!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu