Rīgā notiks Somugru tautu diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 1. oktobrī, no plkst.10 līdz 20 Rīgas Latviešu biedrībā (RLB) notiks Somugru tautu diena, informē biedrībā. Somugru tautu dienas Latvijā tiek rīkotas trešo gadu pēc kārtas. Tās tiks ieskandinātas piektdien, 30. septembrī, Cēsu Vēstures un mākslas muzejā un Rīgas Igauņu biedrībā, bet noslēguma dienas pasākumi paredzēti svētdien, 2. oktobrī, Ventspilī.

RLB paredzēta svētku svinīga atklāšana ar goda viesu un somugru tautu valstu (Igaunija, Somija, Ungārija) vēstnieku piedalīšanos. Starptautiskajā konferencē «Somugru tautu mītiskais un maģiskais mantojums» piedalīsies lektori no Igaunijas, Somijas, Ungārijas un Latvijas. Sarīkojumā būs skatāmas Igaunijas somugru mazākumtautību amatniecības, mākslas un grāmatu izstādes, kā arī dokumentālās filmas par šo tautu kultūru.

Apmeklētāji tāpat varēs baudīt tradicionālās mūzikas koncertu, kā arī līdzdarboties interaktīvās norisēs - piedalīties lībiešu valodas apguvē, strādāt amatniecības radošajās darbnīcās, dziedāt un iesaistīties deju un spēļu sarīkojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu