Ņujorkā izstāda Deivida Bovija mākslas kolekciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien izsoļu nama «Sotheby's» galerijā Ņujorkā tika izstādīta mūžībā aizgājušās rokzvaigznes Deivida Bovija mākslas kolekcija, kura pircējiem tiks piedāvāta novembrī.

«Kopumā mēs izsolīsim vairāk nekā 350 darbus, kuru kopējā vērtība ir ap desmit līdz 15 miljoniem sterliņu mārciņu. Mēs izsoli sadalījām trijās daļās - divas būs veltītas modernajai un mūsdienu mākslai, bet trešā - postmodernajiem itāļu dizaina priekšmetiem,» stāstīja «Sotheby's» modernās un britu pēckara mākslas vecākais speciālists Saimons Hakers.

Bovija mākslas kolekcijas izsole notiks 10. un 11. novembrī.

Viens no spilgtākajiem izsoles priekšmetiem ir amerikāņu mākslinieka Žana-Mišela Baskjā darbs «Air Power» («Gaisa spēks»). Prognozēts, ka tā cena varētu sasniegt 2,5 līdz 3,5 miljonus sterliņu mārciņu (2,8 līdz 4 miljonus eiro).

Hakers norāda, ka britu gleznotāja Frenka Auerbaha darbs «Head of Gerda Boehm» («Gerdas Boemas galva») esot Boviju emocionāli saviļņojis un iedvesmojis radīt mūziku.

«Es domāju, ka tas bija saistīts ar viņa plašo interesi par jaunradi, mākslinieku darbu un radošo procesu,» par Bovija aizraušanos ar mākslu sacīja Hakers.

Bovijs ļoti iedziļinājās mākslas pasaulē, it īpaši modernajā un mūsdienu britu mākslā, strādājot par mākslinieku, kritiķi, mākslinieku atbalstītāju un izdevēju.

Mūziķis strādāja arī par mākslas žurnāla «Modern Painter» redaktoru un intervēja tādus māksliniekus kā Džefs Kūns, Deimjens Hērsts un Treisija Emina.

Nākamajā mēnesī kolekciju pārvedīs uz «Sotheby's» filiāli Honkongā. Bovija pilno privāto kolekciju izstādīs apskatei Londonā nedēļu pirms izsolīšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu