Nedēļas nogalē Dobelē notiks Āboldiena

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā sestdien, 1.oktobrī, norisināsies jau tradicionālā Āboldiena.

No plkst.10 Tirgus laukumā, kura vidū atkal pacelsies Ābolu ābols - lielākais Latvijā -, darbosies lauku labumu tirgus un sāksies jautras svētku izdarības. Skanēs muzikāli priekšnesumi, būs iespējams piedalīties radošajās darbnīcās un atrakcijās. Būs arī Pūres mobilā sulu spiede, notiks ābolu zaptes vārīšana un degustācija.

Dobeles Amatu mājā apmeklētājus gaidīs Dārzkopības institūta augļu un pārstrādes produktu izstāde, kurā būs apskatāmi apmēram simt šķirņu āboli, vairāku šķirņu bumbieri un pārstrādes produkcija. Kā vienmēr, noderīgus padomus sniegs Dārzkopības institūta zinātnieki. Būs iespējams aplūkot arī bērnu radošo darbu izstādi un fotoizstādi «Ābeles un bumbieres manā dārzā».

Pasākumus kuplinās arī Āboldienas šaha turnīrs.

Jau tradicionāli svētku laikā tiks pasniegts Ābolu ordenis, kas ir augstākais apbalvojums augļkopības nozarē. To šogad saņems Dārzkopības institūta vadošais pētnieks, Pūres Dārzkopības pētījumu centra valdes priekšsēdētājs Jānis Lepsis, kurš sevī veiksmīgi apvieno zinātnieku un uzņēmēju.

Visi pasākumi ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu