Kurp braukt lūkoties rudeni Tukuma pusē? Ir idejas!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ruzciems.lv

Kamēr vēl kokus un zemi rotā krāšņās rudens krāsas, aicinām doties dabā un arī mūspusē izbaudīt ainaviskas vietas, kuras tieši rudenī iegūst savu īpašo burvību.

Vēl daudziem neatklāta mūspusē ir dabas un izziņas taka «Viesatas upesloki». Šeit gleznainajos Viesatas upes krastos būs iespējams izstaigāt dabas taku, apskatīt upes stāvkrastus un gleznainos skatus, 200 gadu vecu priedi, brūno avotiņu, cūku vannu, bebru māju, mežizstrādes laukumu, melnalkšņu audzi, dižbērzu, lielo Spuņņakmeni un daudzus citus objektus. Šeit iespējams arī uzspēlēt galda spēles brīvā dabā un sarīkot pikniku. Takas garums vienā virzienā ir 5,1 km, un to iespējams iziet 3 dažādos variantos (atkarībā no izvēlētā atpakaļceļa).

Adrese: Irlavas pagasts, Tukuma novads. Tālr. 28302871, 29105209.

Foto: kemerunacionalaisparks.lv

Rudens noskaņās iepazīstamas arī Ķemeru nacionālā parka takas. Ķemeru tīreļa laipa (lielais loks - 3,7 km un mazais loks - 1,7 km), kura ir populārākā taka parkā, piedāvā pastaigu pa dēļu laipu, lai apskatītu augsto purvu ar tā ainavisko savdabību. Tā aizvedīs sūnu, purva priedīšu, akaču, tumšu ezeriņu, vaivariņu smaržu un tagad rudenī arī zirnekļu veidoto mākslas darbu valstībā.

Atrašanās vieta: «Tīreļi», Slampes pagasts, Tukuma novads, www.kemerunacionalaisparks.lv

Ja priekšroka tiek dota aktīvākai atpūtai, tad piedāvājam izjust piedzīvojuma garšu un doties izzinošā ekskursijā - pārgājienā ar purva kurpēm Ķemeru tīrelī. Pārgājiens ļauj iepazīt Lielā Ķemeru tīreļa purva ainavu, raksturīgos augus, dzīvniekus un dabas objektus - purva ezeriņus, lāmas, akačus, Liliju ezeru un Litorinas jūras kāpas. Jāpiezīmē gan, ka pārgājiens notiek cauri aizsargājamām dabas teritorijām, tā maršruts dabā nav marķēts un nav paredzēts staigāšanai bez «Purvu bridēja» gida.

Pieteikšanās pa tālr. 20120101 vai mājas lapā www.purvubrideji.lv

Foto: purvubrideji.lv

Melnalkšņa dumbrāja laipa, kura atrodas tieši pie «Meža mājas» ir viena no īsākajām takām parkā - tikai 600 m gara. Te koncentrētā un izzinošā veidā iepazīstina ar pārmitru platlapju mežu - dumbrāju, bet Meža taka otrpus «Meža mājai» ved pa Ķemeru vēsturiskā kūrorta parka celiņiem un iepazīstina ar reti sastopamu, krāšņu un bagātīgu lapu koku mežu - ozolu gāršu.

Atrašanās vieta: ĶNP informācijas centrs «Meža māja», Ķemeri, Jūrmala. Tālr. 67730078, www.kemerunacionalaisparks.lv

Interesanta rudenī ir arī Kaņiera pilskalna dabas taka, kura sākas pie Antiņciema-Jāņkroga 8.kilometra un ved cauri purvu pasaulei uz Kaņiera pilskalnu un akmeņu vaļņiem pie Kaņiera ezera. Takas garums ir aptuveni 1,5 km. Arī citas Ķemeru nacionālā parka dabas takas ir atvērtas un pieejamas bez maksas jebkurā laikā. Jāatgādina, ka dabas takās lietus laikā laipu dēļi var būt slideni, esiet uzmanīgi!

Vairāk informācijas: ĶNP informācijas centrs «Meža māja», Ķemeri, Jūrmala. Tālr. 67730078, www.kemerunacionalaisparks.lv

Foto: ruzciems.lv

Ružciema dabas takā netālu no Lamiņiem pie viesu nams «Ružciems» ir apskatāmi simtgadīgi ozoli un citi koki, meža pļavas, plašas un krāsainas dabas ainavas, ūdens uzpludinājumi, bebru un mežacūku paradīze, kā arī neskarta purva burvība rudenī. Īpašais saimnieces piedāvājums rudenim ir pastaiga dabas takā mākslinieces kā gides pavadībā, ceptu desiņu vai uz ugunskura vārītas zupas nobaudīšana, našķošanās ar pankūkām un mājas ievārījumu, bioloģiskajās pļavās augušu zāļu tēju nogaršošana un gleznu apskate pusmuižas interjerā.

Vairāk informācijas par piedāvājumu skatiet www.ruzciems.lv. Adrese: Pūres pagasts, Tukuma novads. Tālr. 26353032.

Šie uzskaitītie objekti lai jums kalpo kā ieskats tajā, ko skatīt Tukuma pusē, kā arī iedvesma ielūkoties Tukuma tūrisma informācijas centra mājas lapā www.visittukums.lv, kurā atradīsiet vēl daudzus un dažādus apskates objektus, kurus, iespējams, vēl neesat redzējuši un kurus ir vērts apmeklēt!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu