Kultūras ministrijas budžets 2017.gadam palielināts par 9,7%

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Kultūras ministrijas (KM) 2017. gada budžeta finansējums, salīdzinot ar 2016. gadu, palielināts par 12 750 633 eiro jeb 9,7%, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša. Viņa skaidroja, ka palielinājums veidojas no papildus piešķirtā finansējuma jaunajām politikas iniciatīvām un citiem prioritārajiem pasākumiem un bāzes finansējuma palielinājuma funkciju izpildei.

Vienlaikus Bērziņa-Bebriša norādīja, ka uz valsts budžeta otro lasījumu plānots finansējuma palielinājums jaunā pedagogu darba samaksas modeļa nodrošināšanai KM padotības un pārraudzības mūzikas, mākslas un dejas izglītības iestādēs.

Jau ziņots, ka valdība ceturtdien, 13. oktobrī, atbalstīja 2017. gada valsts budžeta projektu, kurā plānotie ieņēmumi ir 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi - 8,367 miljardi eiro.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu