Tiešraide: Informē par Latvijas simtgades programmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

No plkst.10.30 Latvijas Universitātes bibliotēkā norisināsies mediju brokastis par valstu simtgades svinībām Baltijas jūras reģiona valstīs un Latvijas valsts simtgades svinību norisēm ārvalstīs. Skaties tiešraidi!

Kā informēja Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare, Latvijas valsts simtgades birojs pastāstīs par starptautisko programmu un tās būtiskākajiem akcentiem, savukārt Lietuvas, Igaunijas un Somijas pārstāvji vēstīs, kā viņu valstīs norisinās gatavošanās simtgadei.

Mediju brokastīs piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta, «Somija 100» biroja vadītājs Peka Timonens, «Igaunija 100» biroja programmas vadītāja Mārja Līsa Sē un «Lietuva 100» biroja vadītājs Rolands Kazlauskis.

Pēc simtgades biroja paustā, Latvijas svinību programma ārvalstīs veidota, lai popularizētu Latvijas devumu pasaulei, svinētu Latviju kā kultūras lielvalsti un dotu devumu ilgtspējīgas Latvijas nākotnes mērķu sasniegšanai.

Somija svinēs valsts simtgadi 2017. gadā, svinības norisināsies no 2016./2017.gadu mijas līdz Somijas neatkarības dienai 6.decembrī, savukārt 2018. gadā apritēs Igaunijas simtgade un notiks Lietuvas atjaunošanas simtgades svētki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu