Daudz laimes, Latvija: svētku ceļvedis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Par godu valsts 98.dzimšanas dienai Latvijā notiks daudz dažādu pasākumu. Uzzini un izvēlies, kurp doties, lai svinētu šo mūsu visas tautas īpašo dienu!

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts svētkos Rīgas ostā arī šogad būs apskatāmi NATO valstu karakuģi

Šogad valsts svētkos Rīgas ostā, tāpat kā pagājušajā gadā, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt NATO valstu karakuģus.

18. un 19. novembrī no plkst. 13 līdz 16 Rīgas Pasažieru ostā iedzīvotājiem atvērti apskatei būs NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas kuģi. Grupas sastāvā šobrīd ir astoņu valstu kuģi - Latvijas mīnu kuģis «Imanta», Vācijas štāba kuģis «Elbe», Lietuvas patruļkuģis «Skalvis», Igaunijas mīnu kuģis «Sakala», Lielbritānijas mīnu kuģis «Grimsby», Nīderlandes mīnu kuģis «Willemstad», Belģijas mīnu kuģis «Narcis» un Norvēģijas mīnu kuģis.

NATO 1.pastāvīgā jūras pretmīnu grupa Igaunijas Jūras spēku komandkapteiņa Johana Eliasa Seljamā vadībā ieradīsies Rīgas ostā ceturtdien, 17.novembrī. Grupa uzturēsies Rīgā līdz pirmdienas rītam.

Grupa ir sākusi sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanas operāciju veikšanu un turpinās pēc Otrā pasaules kara palikušo mīnu meklēšanu. «Mīnu meklēšanas procesā ir svarīgi turpināt arī jau pārmeklētu teritoriju izpēti. Sonārās tehnoloģijas nepārtraukti attīstītās, un iepriekš vēl neatklātās mīnas var tikt atklātas. Mūsu dalība sekmē zemūdens industrijas un zvejniecības drošību,» norāda komandkapteinis Seljamā.

Šī grupa sastāv no pretmīnu un mīnu meklētāju kuģiem un ir daļa no NATO pastiprinātajiem paaugstinātas gatavības NATO Reaģēšanas spēkiem, kas ir būtisks NATO jūras spēju elements. Kuģi piedalās arī dažādās daudznacionālās mācībās ar NATO dalībvalstīm un partnervalstīm.

Tāpat 18.novembrī Rīgas Pasažieru ostā atvērti apskatei būs Jūras spēku flotiles kuģi.

 
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā nedēļas nogalē ģimenes izglītos par Latvijas valsts dibināšanu

Svētdien, 20.novembrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs notiks ģimenes diena «Tā tapa valsts - Latvija», informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Lukašēviča.

Par vēsturisko Latvijas valsts dibināšanas laiku, par cilvēkiem, kuri virzīja notikumu gaitu laikmetu griežos, kādas liecības par šiem notikumiem varēs uzzināt, piedaloties ekskursijā, veicot uzdevumus un apskatot muzeja ekspozīciju.

Ekskursija sāksies plkst.11, 13 un 15. Apmeklētāji uzzinās būtiskus un interesantus faktus par mūsu valsts veidošanās procesu, kā arī aplūkos un izpētīs unikālo Latvijas vēstures relikviju, Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorēto fotogrāfiju «Latvijas valsts pasludināšana 1918.gada 18.novembrī».

Radošajā darbnīcā «Darinām Latvijas karodziņus!» bērniem būs iespēja Latvijas valsts svētku noskaņā gatavot gan Latvijas karodziņus, gan zīmēt apsveikumus Latvijai dzimšanas dienā. Darba lapas «Uzzini, izzini, atklāj, pārbaudi!» sniegs iespēju muzeja ekspozīcijā meklēt atbildes uz jautājumiem par Latvijas valsts tapšanas periodu, tādējādi pārbaudot katram savu vērību un zināšanas, vai arī sarīkojot nelielas atbilžu meklēšanas sacensības ģimenes lokā.

 
Foto: TVNET

Par godu valsts 98. dzimšanas dienai Latvijā notiks «Simtgades klubu nakts»

Naktī no 18. uz 19. novembri klubos un izklaides vietās visā Latvijā norisināsies «Simtgades klubu nakts», ko ierosinājusi Latvijas valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteja, informēja simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

«Simtgades klubu nakts» muzikālo pamatu veido Latvijas Radio 5 veidota Latvijas oriģinālmūzikas dziesmu izlase, kurā apkopotas iecienītākās pašmāju dziesmas Latvijas simtgadei. Dziesmu izlases veidošanā Latvijas Radio 5 mūzikas redakcija iesaistījusi radio klausītājus, kuri norādīja sev un Latvijai īpašu dziesmu, pievienoja īsu stāstu, kāpēc tieši šī dziesma būtu iekļaujama dziesmu izlasē. Pasākumu norises vietās būs skatāmas «VJ Oore» veidotās video projekcijas, kuras tapušas, iedvesmojoties no Latviju raksturojošiem tēliem un simboliem.

Bārs «Ezītis miglā» kļuvis par «Simtgades klubu nakts» vēstnesi - ar gaismas objektu piedaloties gaismas festivālā «Staro Rīga 2016» un aicinot ikvienu apmeklētāju izbaudīt svētku noskaņu no 17. līdz 20. novembrim Palasta ielā 9. «Simtgades klubu nakts» pasākumi 18.novembra naktī notiks arī «Ezītis miglā» bāros Rīgā, Aldaru ielā 12/14 un Ogrē, Brīvības ielā 19, kā arī vienpadsmit atpūtas un izklaides tīkla «Klondaika» filiālēs visā Latvijā.

Iniciatīvai valsts dzimšanas dienā atskaņot pašmāju labāko mūziku pievienojušies arī «Četri balti krekli», folkklubs «Ala», «Greenwood», «Limonāde», «Kaļķu vārti», «Latvijas 1. Rokkafejnīca», «Tims Mints», «Hāgenskalna komūna», «Follow the rabbit» un «Nabaklab».

Svētkus sagaidīt patriotiskās noskaņās varēs arī reģionos - Jelgavā, mūzikas klubā «Jelgavas krekli» un Līvānos «Mūsdienu mākslas galerijā». Valmierā ikvienu gaidīs «Citāds bārs» un «Multiklubs», Cēsīs dziesmu izlasi atskaņos «Fonoklubs», Jēkabpilī «Cita atpūta».

Tāpat ikviens, kurš valsts svētkus sagaidīs Londonā, aicināts pievienoties svinētājiem «Daugavas vanagu» nama «Balzāmbārā».

Ikviena norises vieta būs atpazīstama pēc tai izsniegtās Latvijas valsts simtgades svinību piederības zīmes, kas liecinās par kluba līdzdalību «Simtgades klubu nakts» aktivitātēs.

«Simtgades klubu nakts» iedvesma gūta 2008.gadā notikušajā Klubu naktī, kas notika par godu Latvijas valsts deviņdesmit gadu jubilejai. Šogad jaunieši tradīciju atjaunoja, lai turpmāk ik gadu Latvijas dzimšanas dienā - Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas dienā - izklaides vietās valsts svētki tiktu svinēti ar Latvijas mūziku.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks no 2017. līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir «Es esmu Latvija», akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

     
    Foto: Ieva Čīka/LETA

    Valsts svētkos Jūrmalā tiks veidots sveču gaismas ceļš 20 kilometru garumā

    Latvijas proklamēšanas gadadienā, 18.novembrī, Jūrmalā tiks veidots sveču gaismas ceļš vairāk nekā 20 kilometru garumā, informēja pašvaldības pārstāve Zanda Krastiņa.

    Par godu Latvijai cauri visai pilsētai gar pilsētas galveno maģistrāli degs vairāk nekā 7000 sveču. Gaismas ceļa veidošanā piedalās Jūrmalas pilsētas izglītības iestāžu audzēkņi, jūrmalnieki un pilsētas viesi. Sākot ar plkst.15.30, ikviens tiek aicināts pievienot savu sveci gaismas ceļam, kas vīsies, sākot no Viestura ielas pie Lielupes tilta Priedainē līdz Ķemeriem.

    Gaismas ceļa tradīcija Jūrmalā aizsākta 2002.gadā, kad Jūrmalas pilsētas galvenā māksliniece Inta Maldupe rosināja valsts svētkos iedegt svecītes un novietot tās gar Raiņa ielas malu. Nākamajos gados Latvijas proklamēšanas dienā Jūrmalas iedzīvotāji tika aicināti arī citviet gar ceļa malu izvietot svecītes, lai radītu sirsnīgu svētku noskaņu pilsētā. Turpmāk Jūrmalas skolēni un citi jūrmalnieki veidoja arvien garāku gaismas ceļu, līdz tas jau vairākus gadus vijas cauri visai pilsētai.

    Svētku vakarā Raiņa ielā, pie Kauguru kultūras nama, notiks Latvijas proklamēšanas 98. gadadienas svētku koncerts. Tajā uzstāsies Normunds Rutulis, Dzintars Čīča, Līga Priede, Jūrmalas apvienotais koris, Latvijas Universitātes jauktais koris «Juventus» un vīru koris «Dziedonis». Svētku noslēgumā uzstāsies grupa «Credo», bet pēc koncerta notiks svētku uguņošana.

     
    Foto: Ieva Čīka/LETA

    Rīgā valsts svētkus atzīmēs ar svinīgiem pasākumiem, koncertiem un uguņošanu

    Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienu, Rīgā notiks vairāki svinīgi pasākumi, koncerti un uguņošana, informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

    Rīgā paredzēta plaša svētku programma, tajā skaitā ziedu nolikšanas ceremonija, Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa, daudzveidīgi koncerti, kopīga Latvijas himnas dziedāšana 11.novembra krastmalā un svētku uguņošana.

    Viņa solīja, ka svētku noskaņa pilsētā būs sajūtama jau 17.novembrī ar pilsētas svētku noformējumu ielās un vairākiem koncertiem, tostarp šajā dienā varēs apmeklēt vienu no šā gada īpašajiem svētku koncertiem «Mūsu zemes raksti», kas notiks Rīgas Kongresu namā.

    Arī svētku dienā iedzīvotāji varēs apmeklēt šo koncertu, kurā uzstāsies labākie Rīgas tautas deju ansambļi, grupa «Laimas muzikanti», solistes Olga Rajecka un Leila Alijeva. Koncerta režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs, pasākumu vadīs aktieris Ģirts Liuziniks.

    Piektdien, 18.novembrī, svētku rīts galvaspilsētā sāksies ar ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Domā, pēc tam iedzīvotāji tiek gaidīti pie Brīvības pieminekļa, kur notiks ziedu nolikšanas ceremonija, bet vēlāk ikvienam interesentam 11.novembra krastmalā būs iespēja vērot NBS un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi.

    Vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi tiek aicināti pie Brīvības pieminekļa uz svinīgo pasākumu par godu Latvijas proklamēšanas 98. gadadienai, kurā piedalīsies orķestris «Rīga», «Jasmīnas koris», instrumentālā grupa, solisti Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna un Andris Ērglis.

    Plkst.20 klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Savukārt plkst.21 jau tradicionāli valsts svētkos iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā valsts himnas «Dievs, svētī Latviju!» dziedāšanā un uguņošanas vērošanā 11.novembra krastmalā. Svētku uguņošanas dizainu veidojis Kalvis Kalniņš un SIA «International Fireworks Design», savukārt uguņošanas mūzikas autors ir komponists Ēriks Ešenvalds, bet aranžētājs - Kristaps Krievkalns. Īpašo uguņošanas mūziku tiešraidē varēs klausīties Radio «SWH» un Radio «SWH+» ēterā.

    Līdztekus šiem pasākumiem Rīgā būs iespēja apmeklēt daudzveidīgus koncertus, kas notiks kultūras centros un dievnamos gan pilsētas centrā, gan arī apkaimēs.

    Kultūras centrā «Mazā ģilde» notiks koncerts «Saules mūžu Latvijai», kurā klausītājus priecēs «Jasmīnas koris», Kristapa Krievkalna muzikālā grupa un solisti.

    Rīgas Latviešu biedrības namā koncertā «Manas dzimtenes pusē» skanēs simfoniskā un kora mūzika, kā arī jauno pianistu un vokālistu muzikālais sniegums. Latvijas vīru koru dižkoncerts «Šurp, brāļi, lai sanākam!» notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Kora mūzika skanēs arī Rīgas Svētās Ģertrūdes baznīcā, koncertā «Dziedam Tev, Latvija».

    Savukārt Rīgas Svētā Pētera baznīcā Latvijas Nacionālās operas solistu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentes izpildījumā būs dzirdama Raiņa dzeja latviešu komponistu mūzikā. Rīgas Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā iedzīvotāji gaidīti koncertā «Zvaigžņu raksti».

    Svētkiem veltīti koncerti notiks arī pilsētas apkaimes kultūras centros. Kultūras centrā «Iļģuciems» iedzīvotāji gaidīti koncertā «Sirds dziesmas Latvijai», bet Kultūras centrā «Imanta», piedaloties Ulda Marhilēviča muzikālajai grupai un solistei Antrai Stafeckai, notiks koncerts «Tava sirds ir Tavas mājas». Solisti Aija Andrejeva, aktrise Rēzija Kalniņa, ģitārists Kaspars Zemītis un Kārļa Lāča instrumentālā grupa muzicēs koncertā «Es nevaru bez zemes šīs», kas notiks Kultūras pilī «Ziemeļblāzma».

    Valsts svētkos iedzīvotājiem būs iespēja apskatīt arī gaismas festivāla «Staro Rīga 2016» objektus. Ar šā gada gaismas festivālu «Staro Rīga» tiek turpināta tuvošanās Latvijas simtgadei, sekojot pērn aizsāktajai tēmai. Pagājušā gada festivāla tēma bija «Gaismu sauca», šogad tā ir «Gaisma ausa». Festivāls Rīgas pilsētvidē būs skatāms līdz 20.novembrim.

     
    Foto: Lita Krone/LETA

    Aicina sagaidīt 18.novembra saulrietu Likteņdārzā

    18.novembrī ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts uz Likteņdārzu, kur valsts dzimšanas diena tiks svinēta ar saulrieta sagaidīšanu Daugavas krastā, koncertu, svecīšu iedegšanu Likteņdārza amfiteātrī un gardu jubilejas kliņģeri, informēja pasākuma rīkotāji.

    Saulrieta sagaidīšana Likteņdārza gleznainajā Daugavas krastā valsts svētkos ir kļuvusi par skaistu tradīciju, kas Kokneses un citu novadu iedzīvotājus šogad pulcēs jau devīto reizi.

    Pirms koncerta, plkst.15, Likteņdārza informācijas centrā notiks rakstnieces Intas Vilkas grāmatas «Caur sirdi plūstošā dzīve» prezentācija. Savukārt plkst.15.20 sāksies svētku koncerts, kurā skatītājus priecēs dziedātājas Elza Rozentāles muzikālais priekšnesums un Jūrmalas tautu deju kolektīvs «Zālīte».

    Pasākumu noslēgs svecīšu likšana Likteņdārza sirdī - amfiteātrī -, pēc saulrieta iededzot kopīgi veidotu Latvijas gaismas tēlu. Svētku izskaņā pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar maiznīcas «Liepkalni» cepto svētku kliņģeri un karstu tēju.

    «Gaidīsim visus Likteņdārzā, lai kopīgi godinātu mūsu valsts dzimšanas dienu. 18.novembris ir mums īpaši svētki, jo Likteņdārzs veidots kā dāvana Latvijai un tās tautai. Latvijas dzimšanas diena ir laiks, kad atskatāmies uz paveikto un vēlamies pateikties visiem, kas atbalstījuši Likteņdārza tapšanu. Saulrieta svētki ir mūsu pateicība svētkos Kokneses un citu novadu iedzīvotājiem,» stāsta Likteņdārza veidotāja «Kokneses fonda» valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

    Pasākuma apmeklētāji aicināti ņemt līdzi svecītes vai iegādāties tās par ziedojumu Likteņdārzā.

    Ieeja par ziedojumiem.

     
    Foto: Edijs Pālens/LETA

    Valsts svētku uguņošanā Jelgavā izmantos vairāk nekā 50 dažādu veidu salūta bumbu

    Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienas svinību uguņošanā Jelgavā izmantos vairāk nekā 50 dažādu veidu salūta bumbu.

    Šogad svētku uguņošana notiks no trijām vietām vienlaicīgi, un tajā tiks akcentētas Latvijas karoga krāsas - sarkanā un baltā. Uguņošanā pirmo reizi tiks izmantota jauna bezvadu vadības sistēma, un visas trīs vietas tiks iezīmētas ar ugunszīmēm, kas veidotas no svecēm.

    Uguņošanā pirotehniķi izmantos vairāk nekā 50 dažādu veidu salūta bumbu, raidot debesīs ap 8300 šāvienu. Kopējais izšauto izstrādājumu pulvera svars pārsniegs 300 kilogramus, un uguņošana ilgs aptuveni 13 minūtes.

    Kā ziņots, jau tradicionāli Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos 18.novembrī Jelgavā tiek organizēta uguņošana, kurai arī šogad līdzekļus ziedot aicināti pilsētas uzņēmēji, vēsta Jelgavas pašvaldība.

    18.novembra svētku uguņošana notiek, sadarbojoties Jelgavas domei, pašvaldības iestādei «Kultūra» un uzņēmējiem.

     
    Foto: Ieva Lūka/LETA

    Rēzeknē notiks Latvijas dzimšanas dienai veltītais Tautas skrējiens «Ieelpo Rēzekni!» un pasākums pie pieminekļa «Vienoti Latvijai»

    18.novembrī Rēzeknē sesto gadu pēc kārtas notiks Latvijas dzimšanas dienai veltītais Tautas skrējiens «Ieelpo Rēzekni!», un vakarā saiesim kopā ap pieminekli «Vienoti Latvijai».

    Šī ir kļuvusi stabila tradīcija, ko iedibināja Rēzeknes pilsētas Jauniešu dome - vienoties savā pilsētā skrējienā Latvijai, nebaidoties nedz lietus, nedz sniega. Tautas skrējiens «Ieelpo Rēzekni!» 18.novembrī pulcē kopā vairākus simtus dažādu paaudžu dalībnieku, kad distanci var veikt gan ar, gan bez laika kontroles, izbaudot kopā būšanas prieku.

    18.novembra rīts sāksies ar Sv.Misi Latvijai plkst.10.00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē. Pusdienlaikā - plkst. 13.00 sāksies reģistrācija Tautas skrējienam «Ieelpo Rēzekni!» Rēzeknes kultūras namā, bet starts Festivāla parkā atskanēs divas reizes - plkst.14.00 starts ar laika kontroli, plkst.14.20 starts bez laika kontroles. Distance ir nemainīga - mazliet vairāk nekā 3 km pa Atbrīvošanas aleju līdz Lubānas ielas krustojumam un atpakaļ, bet pirmo gadu 18.novembra distancē piedalīsies arī nūjotāji. Protams, vizuāli interesantākās komandas saņems saldas dāvanas, bet ikviens skrējiena dalībnieks, kurš iepriekš reģistrējies, - piemiņas velti.

    Pēc skrējiena, plkst. 16.45, pulcēsimies ap Latgales atbrīvošanas pieminekli «Vienoti Latvijai», kur Rēzeknes izglītības iestāžu audzēkņi no sveču liesmām veidos gaismas jostu. Ikvienu aicinām atnest arī savā saujā mazu sveču liesmu un pievienot kopējam gaismas aplim, lai siltums staro visā Latvijā, aiznesot gaismu ar salūtu augstu debesīs. Pēc tam koncertā «Teic, kur zeme skaistākā» Latgales vēstniecībā GORS sumināsim arī šā gada Rēzeknes Goda pilsoni.

    Svētku programma 2016

    18. novembrī

    10.00 Svētā Mise Latvijai Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, Latgales ielā 88b

    13.00 REĢISTRĀCIJA Tautas skrējienam Rēzeknes kultūras namā Brāļu Skrindu ielā 3

    14.00 TAUTAS SKRĒJIENS 2016 «Ieelpo Rēzekni!»

    14.00 Starts ar laika kontroli. 14.20 Starts bez laika kontroles

    Festivāla parks - Atbrīvošanas aleja - Lubānas ielas krustojums - Atbrīvošanas aleja - Festivāla parks

    15.00 Tautas skrējiena dalībnieku APBALVOŠANA Festivāla parkā, Pils ielā 17

    16.45 Ar tēvzemes gaismu saujā. Svētku gaismas josta ap pieminekli «Vienoti Latvijai»

    17.00 Ar gaišu svītru karogā. Svētku saiets pieminekļa «Vienoti Latvijai» laukumā: uzrunas, dziesmas, salūts.

    18.00 Valsts svētku koncerts «Teic, kur zeme skaistākā», Rēzeknes Goda pilsoņa sumināšana Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4.

     
    Foto: Evija Trifanova / LETA

    Patriotiskie svētki Tukumā

    Patriotiskās nedēļas kulminācija, kā vienmēr, ir Latvijas dzimšanas dienas svinības ar svētku pasākumu 18.novembrī Tukuma pilsētas centrā. Pulksten 18.00 Brīvības laukumā tiks iedegtas svecītes. Savukārt pulksten 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā uzrunu teiks Tukuma novada domes priekšsēdētājs un svētku koncertu sniegs grupa «Latvian Voices», bet pulksten 21.00 Katrīnas laukumā, skanot Latvijas valsts himnai, visus priecēs svētku salūts «Ugunspuķes Latvijai». Adrese: Lielā iela 1, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63124150, www.tpkn.lv.

    Sestdien, 19.novembrī, aicinām apmeklēt Tukuma bibliotēku, kur notiks Tukuma literātu biedrības piedāvāts pasākums «Tukuma prozas lasījumi 2016». Pulksten 12.00 tiks prezentēti dažādu autoru vēl nepublicēti darbi pašu lasījumā ar stāstiem, kas radušies tepat Tukumā, Sēmē un Pūrē. Īpašā viešņa - stāstu krājuma «Ledus apelsīns» autore Dace Vīgante. Pulksten 14.00 - Imanta Liepiņa autorstunda «Valriekstu maiss», kurā tiks stāstīts par darbiem, kas sarakstīti pēdējo trīs gadu laikā Ukrainā, kā arī būs atskats uz Imanta iepriekš sarakstītajiem darbiem, vēl dzīvojot Tukumā. Adrese: Tukuma bibliotēka, Šēseles iela 3, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63182156.

    Svētku brīvdienās aicinām apmeklēt arī Tukuma muzejus! 18.novembrī Tukuma pilsētas vēstures muzejā «Pils tornis» ieeja būs bez maksas un ikviens būs laipni gaidīts no pulksten 10.00 līdz 18.00. Piektdien, vēl pēdējo dienu, šeit būs iespēja salocīt sarkanbaltsarkano lentīti un uzrakstīt vai uzzīmēt savu īpašo vēlējumu Latvijai dzimšanas dienā. Visi uzrakstītie vēlējumi pēc tam būs skatāmi pie torņa esošajos «Vārtos uz nākotni». Adrese: Brīvības laukums 19a, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 25622131, www.tukumamuzejs.lv/pils-tornis

    Atvērts svētku brīvdienās no pulksten 11.00 līdz 16.00 būs arī Tukuma Mākslas muzejs, kurā šobrīd skatāma mākslinieku, dvīņubrāļu Andreja Ģērmaņa un Jura Ģērmaņa 75 gadu jubilejas izstāde. Adrese: Harmonijas iela 7, Tukums. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv/makslas-muzejs

    Savukārt galerija «Durvis» pie sevis laipni gaidīs piektdien, 18.novembrī no pulksten 17.00 līdz 21.00 un sestdienā no pulksten 11.00 līdz 16.00. Te gan mākslas interesenti, gan svētku laikā mazliet nosalušie var apskatīt trīs mākslinieču - gleznotājas Indras Kreceres, keramiķes Pārslas Vekmanes un rokdarbnieces Dzidras Anševicas gleznu, keramikas un adījumu izstādi «Sajūtu mozaīka». Adrese: Brīvības laukums 21, Tukums. Vairāk informācijas www.tukumamuzejs.lv/galerija-durvis

    Ja ieinteresēja ideja par došanos pārgājienā un nebaida mainīgie laika apstākļi, tad piedāvājam iepazīties ar jauno pārgājienu karti pa Tukuma apkārtni, kuru brīvdienās būs iespējams iegūt dzelzceļa stacijas Tukums I tūrisma informācijas stendā, Tukuma muzejos, picērijā «Kvazzi Pizza» Tukumā, kā arī jebkurā laikā iespējams lejupielādēt mājas lapā www.visittukums.lv (meklēt sadaļā «Tukuma TIC izdevumi» - «Kartes»). Iepazīsti un izmēģini kādu no pieciem piedāvātajiem maršrutiem Tukuma apkārtnē!

     
    Foto: Jānis Škapars/TVNET

    Valsts svētki Ventspilī

    18. novembrī - Latvijas Republikas 98. proklamēšanas gadadienā - Ventspilī notiks vairāki svinīgi pasākumi, kuros mūsu valsts tiks godināta dzimšanas dienā.

    Plkst. 16.00 teātra namā «Jūras vārti» izskanēs Valsts svētku koncerts ar kamerkora «Ventspils», Ventspils Kamerorķestra un solistu - Lauras Greckas, Marlēnas Keines, Annijas Putniņas, Andra Kipļuka, Riharda Millera un Zigfrīda Muktupāvela piedalīšanos. Programmā - Pētera Barisona un Jāņa Akurātera kantāte jauktajam korim, solistiem un simfoniskajam orķestrim «Brīnumzeme», Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes skaņdarbs «Mistērija par sapni un mīlestību».

    Plkst. 19.00 koncertprogramma «Mūsu zeme – Mūsu spēks!» Tilta dārzā. Tā būs emocionāli skaista un muzikāli neaizmirstama tautas sadziedāšanās ar Uģi Rozi, Anmary, Ati Ieviņu, Ilonu Bageli un grupu «Bel Canto» Jura Kristona vadībā. Programmā latviešu komponistu - Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Ulda Stabulnieka, Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa, Ulda Marhilēviča un citu autoru dziesmas par tēvzemi, brīvību, mājām un Dzimteni.

    Plkst. 19.55 vārds svētku uzrunai Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam.

    Himna «Dievs, svētī Latviju» (izpilda koncerta mākslinieki kopā ar Ventspils iedzīvotājiem)

    Plkst. 20.00 Svētku uguņošana!

    Valsts svētku pasākumus atbalsta Ventspils pašvaldība un Ventspils Brīvostas pārvalde.

    Uz tikšanos svētkos!

     
    Foto: Evija Trifanova / LETA

    Iesien lentīti Sajūtu parkā!

    18. novembrī no plkst. 14:00 līdz 18:00 nāc pastaigāties Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā un baskāju takas Nošu sienā iesien dzimšanas dienas vēlējuma lentīti Latvijai.

    Ņem līdzi savu svētku lentīti vai saņem to Sajūtu parka administrācijā!

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu