Labsirdīgāko hipsterbāru tops jeb vietas, kur iedzert mazliet par daudz bez apkārtējo nosodījuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes\TVNET kolāža

Rīgā ir daudz vietu, kur iedzert, bet ne visās to var darīt brīvā atmosfērā. Daudziem no mums ir gadījies saņemt nosodošus skatienus par pārāk skaļiem smiekliem, pārāk dziļām vai seklām sarunām vai vienkārši neizskatīšanos pareizi. Tādēļ radīts TVNET «Labsirdīgāko hipsterbāru tops» jeb «Vietas, kur iedzert mazliet par daudz bez apkārtējo nosodījuma».

 
Foto: facebook.com/Zoo.KKc

6. Kaņepes kultūras centrs

Lai gan Kaņepes kultūras centru ir vajājušas nelaimes, piemēram, palikšana bez alkohola tirdzniecības licences par grādīgo dzērienu pārdošanu mazgadīgajiem, tas joprojām ir viens no bāriem, uz kuru aiziet lielākā vai mazākā kompānijā.

Bārs izceļas ar lielu terasi, kur sēdēt un atpūsties vasarā, bet vēsā laikā vienkārši papļāpāt ar nepazīstamiem cilvēkiem. Nereti Kaņepes kultūras centrā notiek arī dejas. Šeit gan jāņem vērā, ka mūzika bieži vien ir dažādu dīvainu trokšņu apkopojums. Tāpat meitenēm deju kompānijā vislabāk ņemt kādu vīrieti, jo Kaņepes publikā mēdz uzpeldēt dažādi dīvaiņi, kuri ļoti grib draudzēties. Tāpat bārā notiek arī koncerti un citi pasākumi. Tiesa, vēlākās nakts stundās bārs mēdz būt pārpildīts, tādēļ tajā ieteicams ierasties laicīgi vai ar ļoti lielu novēlošanos.

Kaņepes kultūras centrs atrodas Skolas ielā 15 un ir atvērts aptuveni no vieniem dienā līdz pat aptuveni pieciem no rīta. Bārā pieejami dažādi alkoholiskie dzērieni, tostarp Valmiermuižas alus, kas nav mazsvarīgi, kā arī uzkodas.

 
Foto: facebook.com/Bufete-9-grādi-119568438392429

5. Bufete «9 grādi»

Šis iestādījums, kurš iekārtots padomju bufetes stilā, dēvējams par hipsterbāru tikai tā daudzveidīgās publikas dēļ. Bufetes publika variē no dāmām, kuras satikušās, lai iedzertu alu un paklačotos, līdz krievu onkām, kuri iemet pa simtiņam, un jauniešiem, kurus piesaista alus cena € 0,99.

Vietas pozitīvais aspekts nav tikai alkohola cenā, bet arī autentiski ieturētajā stilā un brīvajā atmosfērā. Šeit var pārrunāt gan tematus, kas skar valsts noslēpumu, gan bijušā čaļa vai meitenes šausmīgo personību, uzkožot desmaizi un gurķīti.

Bufete ir laika mašīna Alfrēda Kalniņa ielā 4, kas iesūc iekšā un neilgi pēc desmitiem vakarā izmet uz ielas. Šī ir ideāli piemērota vieta «dienas dzērājiem», jo ir atvērta no divpadsmitiem dienā. Iestādījumā pieejams alus, šņabis, šampanietis un sula, kā arī desmaizītes un siermaizītes. Pārsvarā bārā paredzēts stāvēt kājās, bet pie vairākām letēm ierīkoti arī krēsli.

 
Foto: facebook.com/chomskybar

4. «Chomsky»

Bārs «Chomsky» nosaukts ne visiem pazīstamā filosofa un lingvista Noama Čomska vārdā. Tā apmeklējumi mēdz būt vai nu interesanti, vai arī nelāgi piedzīvojumi - kādā vakarā cilvēki pagalmā stāv uz krēsliem un deklamē dzeju, savukārt citā - kaujas.

Tie, kas «Chomsky» apmeklē jau kopš bāra pirmsākumiem, saka, ka iestādījums ir mainījies uz slikto pusi. Citi ir sajūsmā par brīvo atmosfēru un iespēju diskutēt par dažādām tēmām ar dīvainiem cilvēkiem. Daudzi gan atzīst, ka «Čomskis mazliet līdzinās pritonam un nelāgi ož».

Iemesls bāra iekļaušanai topā ir tā ēras tuvās beigas. Proti, bāram telpas, visticamāk, būs jāpamet nākamā gada aprīlī. Tādēļ ir iemesls piekāpt, izdzert alu par € 1,40 un pievienoties kādas kompānijas diskusijām.

«Chomsky», Lāčplēša ielā 68 ir atvērts no aptuveni četriem pēcpusdienā līdz pēdējam klientam vai arī brīdim, kad bārmenim apnīk. Bārā pieejams «Malduguns» alus, ko ir nepieciešams pamēģināt. Nekā ēdama bārā nav, bet vienmēr var pasūtīt picu.

 
Foto: facebook.com/TAKA-116490961719443

3. «Taka»

Bārs «Taka» lepojas ar lielu alus izvēli, mājīgām telpām un mierīgu atmosfēru. Tajā ir arī atsaucīgi bārmeņi, kuri, palīdzot izvēlēties piemērotāko alu, piedāvā to arī nogaršot.

Pēc garas darba dienas «Taka» ir ideāla vieta, kur iekārtoties dīvānā un pārrunāt dzīves svarīgākos un reizē neatbildamos jautājumus: kāda ir dzīves jēga? Kāpēc es daru to, ko daru? Vai vajadzētu mazāk dzert? Mierīgo čalu fons gan liek uzreiz aizmirst šos jautājumus, tikko tie ir izteikti.

Bārs atrodas, iespējams, hipsterīgākajā ielā Eiropā - Miera ielā 10. Tas sāk uzņemt apmeklētājus ap trijiem dienā un darbu beidz ap trijiem naktī. Iestādījums ir draudzīgs riteņbraucējiem un suņu saimniekiem. Tas uzņem visus bez aizspriedumiem.

«Takā» ik pa laikam notiek filmu vakari, izstādes un citi pasākumi. Ja iespējams piecelties no ērtā dīvāna, tad no «Takas» var sākt arī Miera ielas kafejnīcu un bāru ekskursiju. Vakaru ieteicams arī noslēgt turpat.

 
Foto: facebook.com/aleponija

2. «Aleponija»

Paslēpusies kādas koka mājas pagalmā, «Aleponija» ir atrodama tikai tiem, kuri to ļoti vēlas. Noslēpumainais bārs, kas nesen ir nosvinējis savu viena mēneša jubileju, sagaida ar īpaši atlasītu kompāniju un viesmīlīgiem bārmeņiem, kuri ir gatavi atnest krēslus un sagatavot galdu no alus kastēm, ja visas mīkstās mēbeles ir aizņemtas.

«Aleponijā» var atrast cilvēkus, ar ko pārrunāt politiskos notikumus Latvijā un pasaulē, mūziku vai jebko citu. Tāpat var arī apsēsties stūrī un spēlēties ar bāra kaķi, noslēdzoties no visa.

Norāde bāra atrašanai ir tā adrese Ernesta Birznieka-Upīša ielā 22. Iestādījums tiek atvērts ap pieciem vakarā. Bārmeņi alu, vīnu un kaut ko stiprāku lej līdz pat brīdim, kad bārā vēl ir kāds apmeklētājs.

 
Foto: facebook.com/bolderaja27

1. «Bolderāja»

Došanās uz Bolderāju bija viena no brīvmākslinieka Hardija Lediņa «performancēm», kuras laikā tās dalībnieki varēja distancēties no pārējās pasaules - Bolderāja nebija patīkama vieta, bet galvenais bija gājiens. Tāpat bārs ir ierīkots noplukuša paskata ēkā, bet galvenais ir pieredze, ko tur var gūt.

Daži par «Bolderāju» saka, ka tur ieiet var tikai sirdsskaidri cilvēki. Pēc pieredzes, drīzāk ir jāmērķē starp pulksten desmitiem vakarā un pusnakti, kad bārs piepildās ar cilvēkiem. Uz «Bolderāju» var doties arī vienatnē, jo smēķētavā vienmēr var sastapt kādu, kurš palīdzēs risināt problēmas vai ieteiks kādu grāmatu, kuru izņemt no bāra pārpildītajiem plauktiem.

«Bolderāja» atrodama Avotu ielā 29. Pa dienu tajā iespējams iekārtoties dīvānā ar kādu labu grāmatu un tēju, bet vakarā alus dzeršana noslēdzas, kad bārmeņi vairāk nejūtas izklaidēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu