Tuvajā Maskavas priekšpilsētā notiks pirmie Lastādijas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien, 26. novembrī, no plkst. 12:00 kvartālā starp Puškina un Maskavas ielām notiks pirmie Lastādijas apkaimes svētki, ar mērķi iepazīstināt tuvās Maskavas priekšpilsētas iedzīvotājus un viesus ar šo seno Rīgas apkaimi un tās vēsturi, tās urbānajām leģendām, kā arī apkaimes kaimiņiem un organizācijas Free Riga iniciatīvām, kas pēdējā gada laikā apkaimē atvēruši divas tukšās ēkas radošām un sabiedriskām aktivitātēm.

Svētku ietvaros tiks «atdzīvināts» arī neizmantotais laukums Maskavas un Puškina ielu stūrī, kur kādreiz atradušās A/S «Rīgas dzirnavnieks» ražošanas ēkas un pilsētas lielākā publiskā pirts, aicinot svētku viesus piedalīties apkaimes iepazīšanas spēlē «Tikšanās ar Lastādiju» un muzikālā zvangu gājienā un aktīvi pavadīt laiku ar organizāciju «Jaunie Vanagi». Svētku norise plānota kā laukumā, tā Free Riga mājā (Puškina ielā 11), kur notiks radošās darbnīcas, filmu seansi un diskusijas, bet vakara noslēgumā pēc perkusiju grupas Pulsa efekts» uzstāšanās laukumā – ikviens tiks aicināts kāpt uz brīvās skatuves «Puškina sprādziens».

SVĒTKU PROGRAMMA:
Dienas garumā:
Apkaimes iepazīšanas spēle «Tikšanās ar Lastādiju»
Sildīšanās pie ugunskura ar gardu zupu
Pop-Up izstāde «Mans rajons»
Brīvbode jeb Free-shop
Tējnīca

12:00 Svētku atklāšana ar Voldemāru Eihenbaumu un viņa stāstu par apkaimes vēsturi
13:00 Lietu teātris «Renē van Tūzis»
Bērnu darbnīca ar organizāciju «Dzīvnieku brīvība»
Pusdienas
13:30 Filma «Mazais spoku detektīvs» sadarbībā ar «Kino Bize»
14:00 Pūķu gatavošanas darbnīca
Filma «Vēja ķērāji» sadarbībā ar «Kino bize»
14:30 Organizācijas «Jaunie Vanagi» prezentācija
15:00 – 18:00 Sportiskas aktivitātes ar «Jaunajiem Vanagiem»
Zīmogu gatavošanas darbnīca ar Deer UV
17:00 «Lastādijas stāstu» prezentācija un saruna ar kartes veidotājiem
18:00 Pilsētvides projektu prezentācijas
19:00 Zvangu gājiens un grupas «Pulsa efekts» koncerts
20:30 Brīvā dzejas/mūzikas skatuve «Puškina lielgabals»
21:30 Lietu teātris «Renē van Tūzis»

Programma tiek īstenota, sadarbojoties tukšo ēku atdzīvināšanas kustības Free Riga atvērto māju iniciatīvām un rezidentiem, LU antropoloģijas studentiem un apkaimes iedzīvotājiem.
Svētku laikā kopā atklāsim, kāda bijusi vēsturiskā Maskavas forštates daļa, Lastādija, kur dzimst kustības «Dzīvnieku brīvība» drosmīgās protestu akcijas? Kas tagad notiek ilgstoši tukšajā A/S «Rīgas dzirnavnieks» teritorijā un biroju ēkā? Kas strādā zem Zinātņu akadēmijas jumta? Kas ir zvangas un kā izklausās zvangu ansamblis?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu