KM: Rīgas cirkam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas pasākumu norises vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kultūras ministrija (KM) uzskata, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas - tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu.

Kā informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, ļoti būtiski Latvijā turpināt un attīstīt cirka mākslu, kurai Latvijā ir vairāk nekā 120 gadu vēsture. Turklāt īpaši jāattīsta cirka mākslas izglītības un rezidenču programmas, rēķinoties ar to, ka no 2018.gada būs jāatsakās no savvaļas dzīvnieku izmantošanas cirka priekšnesumos.

Kokale norādīja, ka lēmums pieņemts pēc Rīgas cirka darbības stratēģijas 2017.-2020.gadam un Mākslinieciskās koncepcijas par Rīgas cirka kā daudzfunkcionāla laikmetīgā cirka mākslas un citu pasākumu norises vietas izveidi izvērtēšanas.

Rīgas cirka ēka ir viens no Eiropā vecākajiem, speciāli cirka darbībai projektētajiem namiem, kuram piešķirts valsts nozīmes kultūrvēstures pieminekļa statuss. «Rīgas cirka ēkai ir nepieciešama renovācija un atdzimšana jaunā kvalitātē, tādēļ jau šobrīd ir jāpilnveido cirka mākslas darbības modelis, lai veicot cirka ēkas renovācijas darbus pēc iespējas efektīgāk tiktu izmantots ēkas potenciāls cirka mākslas un citām skatuves mākslas jomām,» skaidroja KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš.

Jau ziņots, ka valdība atbalstīja 263 211 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Rīgas cirka vajadzībām. 188 287 eiro izmantoti Rīgas cirka ēkas fasādes sienas nostiprināšanai, 44 674 eiro - padziļinātai ēkas tehniskajai apsekošanai. Patlaban Rīgas cirka ēkā, kurā skatītāju drošības dēļ izrādes nevar notikt, norit tehniskā izpēte, kuru plānots pabeigt 14.decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu