Ventspilī svinēs Mazbānīša svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ventspilī Ziemassvētkos svinēs Mazbānīša svētkus, informēja Ventspils muzeja pārstāve Ieva Rupenheite.

Mazbānīša svētkos režisores Daces Priedes vadībā darbosies Kuldīgas amatierteātra rūķi. Mazirbes stacijā norisināsies «prāta kaujas», kurās varēs uzzināt ko jaunu par mazbānīti. Lībiešu sētā rūķi apmeklētājus cienās ar šķelto zirņu zupu un karstu mežrozīšu tēju. «Smiltnieku» mājās varēs darināt puzurus, bet muzeja smēdē kalējs Ainārs Rullis palīdzēs katram apmeklētājam izliet laimi. Muzeja administrācijas ēkā būs atvērta darbnīca - kamēr vieni nodarbosies ar adatainu skujkoku veidošanu, tikmēr citi varēs apskatīt muzeja izstādi par dažādu veidu adatām.

Muzeja teritorijā būs iespēja vizināties ne tikai ar mazbānīti, bet arī ar zirgiem no jātnieku kluba «Demora». Pasākumā darbosies arī Ziemassvētku dāvanu tirdziņš.

Svētkus noslēgs Ziemassvētku koncerts plkst.16 uz muzeja teritoriju pārceltajā Lielirbes baptistu lūgšanu namā, kurā uzstāsies koris «Līvzeme» un Ventspils mūzikas skolas pūšamo instrumentu nodaļas audzēkņi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu