Kostīmu parāde par godu Šerloka Holmsa dzimšanas dienai!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgā notiekošā kostīmu parāde par godu Šerloka Holmsa dzimšanas dienai spēja piesaistīt vērā ņemamu rīdzinieku un pilsētas viesu uzmanību.

Skanot mūzikai no senajām padomju kinofilmām un šajā gadsimtā tapušajiem Gaja Ričija grāvējiem par Holmsu, šodien ap 20 Holmsa fanu vecmodīgos tērpos pulcējās uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kāpnēm, lai vēlāk dotos uz Vērmanes dārzu. Holmsa līdzinieks uz pasākumu ieradās ar retro automobili.

Lai arī Artura Konana Doila darbu varoņu kostīmos tērpto pasākuma dalībnieku nebija pārāk daudz, pasākums tomēr spēja piesaistīt pāris simtu skatītāju uzmanību, kuri aktīvi steidza iemūžināt notiekošo fotogrāfijās.

Pasākumā izvēlas labāk ģērbtos dalībniekus tādās nominācijās kā «Labākais Holmss», «Labākais personāžs», «Labākais četrkājainā drauga tēls», «Labākais mazā varoņa tēls», «Lieliskāko ūsu un bārdas īpašnieks» un «Elegantākais džentlmenis», taču šogad izvēle nav pārāk liela.

Vienlaikus kinoteātra «Splendid Palace» kafejnīcā «Cafe Film Noir» varēja pārģērbties par 19.gadsimta dāmām un kungiem, kā arī iemūžināt mirkli fotogrāfijā. Veco laiku atmosfēru veidoja vijolnieces Natālijas Grigorovičas interaktīvā muzikālā performance un Austrumu tējas ceremonijas Jurija Podusova izpildījumā.

Tāpat vakarā kafejnīcā no plkst.18 līdz 20.30 norisinājās 1916.gadā uzņemtās mēmās filmas «Šerloks Holmss» seanss ar džeza pavadījumu. «Šerloks Holmss» ir viena no pirmajām slavenā detektīva piedzīvojumu ekranizācijām, kas daudzus gadus tika uzskatīta par pazudušu. Muzikālu noformējumu kinoseansam radījuši laikmetīgā džeza duets - saksofonists un džeza apvienību līderis Deniss Paškevičs un lietuviešu perkusionists, avangarda džeza un laikmetīgās mūzikas izpildītājs Arkādijs Gotesmans. Latvijas skatītājiem šī filma «Šerloks Holmss» izrādīta pirmo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu