Liepājā notiks vairāki barikāžu atceres pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pieminot 1991. gada janvāra barikādes, Liepājā notiks vairāki atceres pasākumi, kas ne tikai vedinās sajust tā laika tautas noskaņojumu, bet arī aicinās uz šiem notikumiem paraudzīties no mākslinieku un radošās inteliģences skatījuma, informē Liepājas muzejā.

19. janvārī plkst.13 Liepājas muzeja nodaļā «Liepāja okupāciju režīmos» K.Ukstiņa ielā 7/9, kur savulaik aktīvi darbojās Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļa, notiks pasākums «Māksla. Politika. Atmoda.». Tajā piedalīsies un par Atmodas laika politisko vidi un notikumiem runās Liepājas Universitātes profesors Aldis Kļaviņš un kādreizējais Latvijas Tautas frontes un Vides aizsardzības kluba aktīvists, mākslinieks Aivars Kleins, kā arī Liepājas muzeja vēsturniece Sandra Šēniņa.

No 12.j anvāra līdz 19.februārim Liepājas muzeja nodaļā «Liepāja okupāciju režīmos» apskatāma Liepājas mākslinieku Alda Kļaviņa, Valtera Uztiča, Velgas Gūtmanes, Skaidrītes Elksnītes, Egila Brūna u.c. autoru gleznu izstāde «Pārmaiņu laiks» no Liepājas muzeja krājuma.

20. janvārī plkst. 17 Liepājas muzeja nodaļas «Liepāja okupāciju režīmos» pagalmā notiks 1991.gada barikāžu atceres pasākums, kas ļaus apmeklētājiem rekonstruēt tā laika izjūtas. Pie ugunskuriem ar dziesmām un atmiņu stāstiem tiks godināti barikāžu dalībnieki, bet jaunie zemessargi svinīgi dos Zemessardzes zvērestu. Pasākumā uzstāsies Liepājas Bērnu un jaunatnes centra vokāli instrumentālais ansamblis. Savukārt muzeja nodaļas telpās notiks koncerts «Brīvības dziesmas», kur apmeklētāji varēs pievienoties Inesei Sērdienei un viņas domu biedriem tautai tuvo un svarīgo dziesmu dziedāšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu