«Ziemassvētku egļu ceļa» skatītāju simpātiju balvu ieguvis objekts «Aurora»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides objektu festivālā «Ziemassvētku egļu ceļš» apmeklētāju simpātiju balvu saņēmis objekts «Aurora», ko sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) veidojusi māksliniece Zoja Golubeva.

Šogad norisinājās 7. vides objektu festivāls «Ziemassvētku egļu ceļš». Tajā iedzīvotāju vērtējumam profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un LMA studenti eksponēja 35 vides dizaina objektus. 21 no tiem bija jauns, 2016.gadā tapis, bet pārējie bija iepriekšējo gadu festivālos izstādīti darbi, kas pārsteidza ar neparastām idejām un to izpildījumu, radot īpašu svētku noskaņu pilsētā.

Festivāls norisinājās no 9.decembra līdz 8.janvārim. Līdz festivāla beigām apmeklētāji varēja balsot par savu mīļāko vides objektu. Iedzīvotāju balsojuma rezultātā visaugstāk tika novērtēts objekts «Aurora». Objekts atradās Bastejkalnā pie pilsētas kanāla.

«Ziemassvētku egle «Aurora» ir simbols mūsu sapņu, cerību un pat ideju nenovēršamam piepildījumam. Egles dzirkstošā krāsu simfonija glezno mūsu visuma bezgalīgās zvaigžņu miriādes,» norādīts projekta aprakstā.

Festivālā «Ziemassvētku egļu ceļš» septiņu gadu laikā kopā eksponēti 162 oriģināli mākslas darbi.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments tuvākajā laikā plāno izsludināt nākamā vides objektu festivāla «Ziemassvētku egļu ceļš» projektu atlases konkursu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu