Jelgavas ledus skulptoru komandai sudrabs Ķīnā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jelgavas mākslinieku komanda – Kārlis Īle, Maija Puncule un Ainars Zingniks - izcīnījusi otro vietu sniega skulptūru čempionātā, kas jau 22.reizi norisinās Ķīnas pilsētas Harbinas Starptautiskajā Ledus un sniega skulptūru festivālā, informēja Jelgavas pašvaldības iestādes «Kultūra» sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Mamedova.

Šogad konkursā piedalījās 33 komandas no dažādiem pasaules reģioniem, pārstāvot 15 valstis - Ķīnu, Japānu, Dienvidkoreju, Mongoliju, Indonēziju, Taizemi, Jaunzēlandi, Krieviju, Somiju, Franciju, Spāniju, Slovēniju, Šveici, Itāliju un Latviju.

Katra komanda četru cilvēku sastāvā no viena sapresēta sniega bloka, kura augstums ir četri metri, platums un dziļums trīs metri, četru dienu laikā veidoja vienu skulptūru pēc pašu brīvi izraudzītas tēmas un mākslinieciskās ieceres. Vienīgie ierobežojumi ir sniega dabīgās tehniskās īpašības un komandas radošo spēju lidojums, kā arī prasmes šo lidojumu īstenot.

Jelgavas mākslinieku komanda, startējot trīs cilvēku sastāvā, veidoja skulptūru «Sniega sirds».

Pēc veiksmīgas Ķīnas turnejas mākslinieki dosies uz diviem Kanādā notiekošajiem ledus skulptūru festivāliem un vēlāk uz Sapporo Sniega skulptūru festivālu Japānā, kur atgriezīs iepriekšējā gadā iegūto pirmās vietas trofeju - ceļojošo karogu.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas Jelgavas komanda festivālā izcīnīja bronzas medaļu, startējot multibloka čempionāta kategorijā ar skulptūru «Dzīvības medus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu