Sieviešu gājienā Sandensas kinofestivāla laikā pulcējas vairāki tūkstoši cilvēku

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arthur Mola / TT NYHETSBYRÅN

Vairāki tūkstoši cilvēku, tostarp vairākas Holivudas slavenības, sestdien, spītējot sniegam un aukstumam, devās sieviešu tiesību aizstāvības gājienā Jūtas štata Pārksitijā, kur tiek atklāts Sandensas kinofestivāls.

Lai gan pasākums ir daļa no tā dēvētās Sieviešu gājienu kustības, puse dalībnieku bija vīrieši. Pūli vadīja komiķe Čelsija Henlere, bet tajā bija redzamas arī aktrises Šarlīze Terona, Kristena Stjuarte, mūziķis Džons Ledžends un citas slavenības.

Pārksitijas pašvaldības aplēses liecina, ka gājienā piedalās ap 4000 cilvēku.

Gājiena dalībnieki skandināja saukli «Mīlestība pārtrumpo naidu» («Love Trumps Hate»), kā atsauci uz jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa uzvārdu. Viņa priekšvēlēšanu saukli «Padarīt Ameriku atkal diženu» demonstranti pārveidoja par «Padarīt Ameriku atkal līdzcietīgu», kā arī pūlis skandināja «Neaiztiec manas cilvēktiesības ar savām mazajām roķelēm».

Lai gan gājiena organizatori nav saistīti ar festivāla rīkotājiem, tie norāda, ka plānotais gājiens ļauj Holivudas sabiedrībai, kas Jūtas štatā pulcējas uz vienu no gada nozīmīgākajiem kinonotikumiem, izrādīt solidaritāti pārējai valstij, «parādot savu cieņu brīvībai, cilvēktiesībām, mūsu drošībai un veselībai un atzīstot, ka mūsu valsts dažādība ir mūsu lielākais spēks».

Līdzīgas protesta akcijas sestdien - dienu pēc Trampa inaugurācijas - notika visā pasaulē. Visplašākā akcija norisinās Vašingtonā, kur plānoto 200 tūkstošu cilvēku vietā ieradušies apmēram 500 tūkstoši cilvēku, tādējādi piepildot visu plānoto gājiena maršrutu un formāli gājiens nemaz nevar notikt.

Arī Čikāgā ļaudis ir piepildījuši visu plānoto gājiena maršrutu, un gājiens pa pilsētu ir atcelts, tā vietā organizējot demonstrāciju.

Cilvēki lielā skaitā pulcējušies arī Ņujorkā un citās ASV pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu