Februāris Priekulē paies pilsētas jubilejas zīmē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

Šķiet, gads nupat sācies, kad pie sliekšņa jau klauvē februāris, mēnesis, kad Priekules iedzīvotāji svin pilsētas dzimšanas dienu. Arī šogad par godu pilsētas jubilejai pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt dažādu pasākumu virkni Priekules Kultūras namā.

Pilsētas dzimšanas dienas svētki tiks iesākti 3.februārī, kad mazākie pilsētnieki un viņu draugi tiek aicināti uz diskotēku «Svinam Priekules dzimenīti!», kurā kopā ar Mikipeli baudīt konfeti lietu un jautras dejas.

Galvenās svētku svinības priekulniekiem un viesiem plānotas 11.februārī pulksten 17, kad koncertu ikvienam sniegs Mārtiņa Ruska «Trio» un pašdarbības kolektīvi - deju studija «Ķiņķēziņi», vidējās paaudzes deju kolektīvs «Duvzare», senioru ansamblis «Zilais lakatiņš» un pirmsskolas izglītības iestādes «Dzirnaviņas» muzikālie audzēkņi. Pasākuma gaitā jubilejas reizē par īpašiem nopelniem iedzīvotājiem tiek pasniegti Priekules novada augstākie apbalvojumi. Apbalvojums «Goda priekulnieks», 89.pilsētas gadskārtu atzīmējot, tiks pasniegts Priekules pirmsskolas izglītības iestādes vadītājai Inai Dalbiņai un elektromontierim Visvaldim Ivanovam. Priekules novada pašvaldības «Atzinības rakstu» saņems Vilma Anziķe, Regīna Jurkovska, Jovita Novika, Nataļja Starpina, Gaļina Gūtmane, Olga Jegorova, Agnese Pinkovska, Inguta Melluma un Maija Grantiņa.

Svētki nebeidzas, kad pateikts paldies, un 24.februārī ikviens aicināts noskatīties filmu jauniešiem «Inteliģentie huligāni». Filma stāsta par jauniešiem, kurus ekstrēmajā un ielas sporta kultūrā vairs neuzskata par huligāniem, bet pilntiesīgiem sportistiem. Inteliģentie huligāni ir tie, kas vēlas radīt un dzīvot dzīvi bez tiesnešiem.

Bet brīnumi Priekulē ienāks 25.februārī ar cirka šova programmas «Karabas» palīdzību, cirka cienītājus gaida oriģināli priekšnesumi, tādi kā žonglēšana, nažu mešana, ilūzija, interaktīvie numuri, iesaistot skatītājus, klauna uzstāšanās, ekvilibristi, akrobātiskie triki, uguns šovs un citi.

Visa mēneša garumā Priekules Kultūras nama izstāžu zālē būs skatāma liepājnieces Gintas Stavrovskas gleznu personālizstāde.

Svētku pasākumu virkni Priekules Kultūras namā 4.martā noslēgs Priekules bērnu un jauniešu koncerts «Tev, mana pilsēta!». Koncertā un pilsētas sveikšanā piedalīsies pirmsskolas izglītības iestādes «Dzirnaviņas» bērni, Priekules vidusskolas dziedātāji un dejotāji un Priekules Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Pērn pilsētas svētkos novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Vija Jablonska teica: «Priekule ir pilsēta ar iespējām, un ikvienam, kas šeit dzīvo, ir iespējas īstenot savus sapņus un idejas. Galvenais ir nenovirzīties no izaicinājumiem un gādāt, lai šī patiešām kļūtu par vislabāko vietu, kur izglītoties, strādāt un atpūsties.» Priekule, vēlam tev cilvēkus, kas te dzīvo un nemitīgi pilnveido sevi un vidi sev apkārt!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu