LNB Kolumbijas filmu dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

No 16. februāra līdz 19. februārim Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē norisināsies otrās Kolumbijas filmu dienas, informēja Kolumbijas Goda konsula Latvijā mediju pārstāve Inga Zālīte.

Kolumbijas filmu dienas 16. februārī plkst.17.30 LNB Ziedoņa zālē svinīgi atklās Kolumbijas Goda konsuls Latvijā Roberts Binde, LNB izpilddirektore Dzintra Mukāne un Latvijas Universitātes asociētā profesore un Ibēristikas studiju katedras vadītāja Alla Plačinska.

Otrās Kolumbijas filmu dienas organizē Kolumbijas konsulāts Latvijā sadarbībā ar Kolumbijas vēstniecību, Kolumbijas Ārlietu ministriju un Latvijas Ārlietu ministriju. Dienu mērķis ir iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar Kolumbijas kultūras daudzveidību.

Filmas tiks izrādītas spāņu valodā ar angļu subtitriem un sinhroni tulkotas latviešu valodā. Paralēli Kolumbijas filmu dienām apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Kolumbijas fotogrāfiju izstādi.

16.februārī plkst.17.30, kā arī 18.februārī un 19. februārī plkst.16 LNB Ziedoņa zālē bez maksas varēs vērot trīs dažādas Kolumbijas filmas «Apaporis Vienu upi meklējot», «Gabo - Gabriela Garsija Markesa realitātes maģija» un «Porro veidots Kolumbijā».

«Filmas atspoguļo Kolumbijas vēstures, kultūras un literatūras bagātību, kā arī Kolumbijas mūzikas kontrastaino dažādību, ievedot skatītājus dažādās realitātēs un parādot valsti no dažādiem skatpunktiem. Latviešu skatītāji ar Kolumbijas filmām tiks iepazīstināti otro reizi, lai turpinātu veicināt ne tikai Kolumbijas, bet visu Latīņamerikas valstu sadraudzību kultūras, tūrisma, tirdzniecības un citās jomās,» pauda Binde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu