Ceļvedis: ievelkam Meteņus, lejam sveces, apbrīnojam Dorianu Greju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Februāris tiek uzskatīts par sveču mēnesi. Sveču diena ir pats ziemas vidus, un tajā latvieši parasti dedza, lēja sveces un gaidīja Meteņus. Iepazīsti arī citas nodarbes, ko pasākt šajās brīvdienās.

PASĀKUMI

Sveču diena Kalnciema kvartālā

Foto: publicitātes

Haskiji ievelk Meteņus

Foto: publicitātes

Baltijā lielākā tūrisma izstāde-gadatirgus «Balttour 2017»

Foto: publicitātes

Klāt Tropu mēnesis Rīgas Zoo

Jau piecpadsmito reizi februāra sestdienās un svētdienās visi laipni aicināti uz Tropu mēneša aktivitātēm zoodārza vissiltākajā, visdaudzveidīgākajā ekspozīcijā – Tropu mājā! Šogad esam nolēmuši pievērst uzmanību visčaklākajam strādniekam, vislabākajam arhitektam un celtniekam pasaulē – skudrai. Pētīsim, kādas ir skudras, kā tās dzīvo, kādas ir to apbrīnojamās mājas, kāda ir to nozīme ekosistēmās, cik dažādas tās ir.

Tātad no 1. līdz 28. februārim Tropu mēneša Zoodārzā ietvaros:

  • Darba dienās – trešdienās, ceturtdienās un piektdienās piedāvājam ekskursijas interesentu grupām «Noslēpumainā skudru pasaule». Ekskursijām jāpiesakās iepriekš pa tālr. 67518669 vai rakstot e-pasta vēstuli uz adresi riga.zoo.skola@gmail.com.
  • Sestdienās un svētdienās ikviens interesents aicināts piedalīties radošajās un pētnieciskajās aktivitātēs Tropu mājā no plkst. 12.00-15.00.
  • No 2. februāra, izmantojot uzziņu dienesta 1188 sarūpēto kuponu, zoodārza apmeklējums būs par 50% lētāks!

KONCERTI

«Mesa» Liepājā

Foto: publicitātes

Liepājā ar orķestri uzstāsies Ričards Klaidermans

Foto: publicitātes

IZRĀDES

Doriana Greja portrets

Režisore Laura Groza-Ķibere Dailes teātrī iestudē izrādi «Doriana Greja portrets» - Oskara Vailda izjūtu drāmu 2 cēlienos. Pirmizrāde paredzēta 3.februārī Lielajā zālē. Kad Bazils Holvards uzglezno skaistā, nevainīgā jaunekļa Doriana Greja portretu, tas satriec gan viņus abus, gan viņu cinisko draugu lordu Henriju Votonu. Uz audekla iemiesotais ideāls liek Dorianam vēlēties palikt mūžīgi jaunam, lai novecotu tikai portrets. Viņš iemantos visu pasauli, bet pazaudēs savu dvēseli. Viņu gaida mūžīga jaunība, bezgalīgas kaislības, noslēpumainas un izsmalcinātas baudas, neprātīgi prieki un vēl neprātīgāki netikumi. Turpretī portrets tagad nesīs viņa kauna un negoda nastu. Grēki saēd skaisto portretu kā tārpi mirušu miesu. Doriana Greja lomā būs Dainis Grūbe, Lordu Henriju Votonu atveidos Juris Žagars, bet Bazilu Holvardu - Intars Rešetins. Pārējās lomās atveidos baleta māksliniece Elza Leimane (Sibilla Veina) un aktieri Indra Briķe (Misis Veina), Lauris Dzelzītis (Džeimss Veins), Gints Andžāns (Alans Kempbels), Lilita Ozoliņa (Hercogiene), Sarmīte Rubule (Lēdija Agata), Ērika Eglija (Viktorija Votona / Sieviete dzertuvē), Lauris Subatnieks (Deivids Stouns), Mārtiņš Upenieks (Sers Tomass), Artūrs Dīcis (sers Roberts Bentlijs), Dainis Gaidelis (Lords Erskins / Sulainis Viktors Pārkers), Kaspars Zāle (Adrians Singltons), Pēteris Liepiņš (Īzaks) un Anete Krasovska (Mūziķe). Izrādēs piedalīsies arī baleta solisti Arturs Sokolovs vai Andris Pudāns (Romeo).

Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde bērniem «Bezgalīgo stāstu stāsts»

Foto: publicitātes

Truša Edvarda brīnumainais ceļojums

Foto: publicitātes

Dailes teātris ar izrādi «Ziloņa dziesma» viesosies Alūksnē

Foto: publicitātes

Mana māsa un Eihe

Foto: publicitātes

«Savāds atgadījums ar suni naktī»

Foto: publicitātes

«Sex guru ar Valdi Melderi» jubilejas izrāde

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu