Foto: Bohēmiskā gaisotnē atver feministisko žurnālu «Samanta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) Ofisa galerijā vakar notika feministiskā žurnāla «Samanta» atvēršana, kuru 200 eksemplāru tirāžā izdevusi māksliniece Ingrīda Pičukāne sadarbībā ar rakstu autorēm Rasu Jansoni, Agnesi Krivadi, Elizabeti Pičukāni, Zani Zajančkausku, Lindu Curihu un Janu Kukaini, ilustratorēm Zani Zlemešu un Aneti Meleci, fotogrāfēm Viktoriju Ekstu, Dianu Lelis, Mariju Luīzi Meļķi un Luīzi Loti Nežberti.

Pičukāne raksturo, ka alternatīvais žurnāls radīts, lai runātu par sievietes ķermeni feministiskā perspektīvā un veidotu jaunas, pozitīvas uztveres iespējas un tēlus. Tajā būs modes lapas ar nestandarta modelēm, raksti par mēnešreizēm, sportu un problēmzonām, par spalviņām, par tievēšanu un par vagīnām. Žurnāla izdošanā piedalīsies tikai sievietes.

Vienlaikus ar žurnāla «Samanta» atvēršanu noslēdzās Pičukānes darbs pie sienas gleznojuma «Sarkanā upe» LLMC Ofisa galerijā. TVNET piedāvā aplūkot pasākumu galerijā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu