Krāmu tirdziņš aicina no vecām lietām radīt ko jaunu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Svētdien, 12.februārī, no plkst 10.00 līdz 14.00 Ģertrūdes ielas teātra telpās norisināsies vecu, jaunu un uzlabotu lietu tirdziņš «Retro Metro».

Pastāvīgie apmeklētāji šo tirdziņu pazīst kā Avotu ielas krāmu tirgu, taču, laikam ritot, ir pienācis brīdis jaunai tirgus filozofijai - no vienkārša krāmu tirdziņa pārtapt par pasākumu, kas aicina pievērsties «upcycling» filozofijai, ko latviešu valodā varētu skaidrot kā radošu lietu pārveidošanu, tās nemetot ārā, bet gan labojot, uzlabojot un padarot unikālas!

Tādēļ tirgotāju pulku šoreiz veidos gan jau ierastie krāmu tirgotāji ar dažnedažādām mantām, gan radoši ļaudis, kas cituprāt nederīgas mantas pārvērš oriģinālos priekšmetos, kā arī tirgotāji, kas piedāvās krāsas un citas jaunradei noderīgas lietas.

Interesentiem, kas uz tirdziņu būs ieradušies ar tukšu stikla burku auduma tašiņā (tātad - atbilstoši videi draudzīgai tematikai), būs iespēja ar radošu un traku dārznieci kopā veidot mini dārziņus, kas ziemas laikā priecēs acis, bagātinās dzīvokli ar skābekli un atgādinās par to, ka daba ir tuvāk, nekā mums reizēm šķiet.

Par norises vietu izvēlēta kādā iekšpagalmā labi slēpta Avotu apkaimes pērle - Ģertrūdes ielas teātra telpas, kuras labi pazīst kultūras pasākumu apmeklētāji, taču steidzīgam cilvēkam, kas nedaudz novārtā atstātajā Ģertrūdes ielas «tālajā galā» ieklīst, vien meklējot diennakts vetārsta palīdzību savam mājdzīvniekam vai dodoties pēc pirkuma kādā labi zināmā interneta veikalā, šīs telpas būs jaunatklājams pārsteigums. Ģertrūdes ielas 101a pagalmā slēpjas nams, kas uzcelts 1954. gadā Remontceltniecības pārvaldei nr. 2. Ēkā bija atrodama arī aktu zāle ar skatuvi, kas laika gaitā savu funkciju mainījusi no fotostudijas līdz deju zālei, bet nu jau labu laiku tajā darbojas Ģertrūdes ielas teātris.

Ar laiku tirgus aktivitātes papildinās arī radošas un izglītojošas nodarbes, kas rosinās katru interesentu pārradīt viņa īpašumā esošās lietas tā vietā, lai dodos uz veikalu pēc jaunām. Vasaras sezonā tirgus turpinās darbību kādu no apkaimes pagalmiem.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu