Balvu par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā saņems diriģenti Antoņina un Vitolds Milaševiči

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ, 26. februārī, Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors» notiks Latgaliešu kultūras gada balvas «Boņuks 2016» pasniegšanas svinīgajā ceremonija, balvu nominācijā «Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā» tajā šogad saņems diriģenti un skolotāji Antoņina un Vitolds Milaševici, informēja «Gora» mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Gada balvas rīkotāji uzskata, ka «bez abu izcilo personību devuma un viņu audzēkņu sasniegumiem nav iedomājama Latgales pēdējā gadsimta koru kultūras aina. Diriģenti allaž veicinājuši un popularizējuši latgaliešu tautasdziesmas skanējumu, iekļaušanu koru mūzikas repertuārā un rosinājuši komponistus veidot latgaliešu dziesmu apdares».

Antoņina un Vitolds Milaševiči ir latgalieši. Antoņinas dzimtā puse ir Baltinava, Vitolda - Aglona. Vitolds un Anta satikās Rēzeknes mūzikas vidusskolā un kopš tā laika gan ģimenes rūpes, gan radošie darbi tika dalīti uz pusēm. Divas radošas personības, diriģenti apgalvo, ka nekad nav izjutuši greizsirdību pret otra darbu vai panākumiem. Tieši otrādi, visu mūžu viņi viens otram ir bijuši lielākais atbalsts – gan radošajā, gan arī ģimenes dzīvē, kurā tikko nosvinējuši zelta kāzu jubileju.

Kopumā Latgaliešu kultūras gada balva «Boņuks 2016» tiks pasniegta 18 nominācijās, kas skar sabiedrisko aktivitāšu, mūzikas un literatūras sfēras, jau devīto reizi.

Latgaliešu kultūras gada balvas «Boņuks» ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliešu kultūras dzīvē. Tās mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu