Labāko restorānu vidū joprojām - «Vincents» un «Bibliotēka No.1»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad «Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016» titulu ieguvis restorāns «Vincents», bet otrajā vietā ierindojies restorāns «Bibliotēka No.1», informē konkursa rīkotāji.

Savukārt trešo vietu ieņem topa jaunpienācējs «Restorāns 3».

Tāpat labāko desmitniekā ierindoti restorāni «Riviera», «Muusu», «36. line», «Bergs», «Trīs pavāru restorāns «Tam labam būs augt«», «Le Dome» un Dikļu pils restorāns.

«Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016» nosaka divās kārtās. Vispirms interneta aptaujā HoReCa nozares profesionāļi balsoja par, viņuprāt, labākajiem restorāniem, un pēc iegūto rezultātu apkopošanas darbu sāka starptautiska ārvalstu žūrija, kuru šogad veidoja 13 pieredzējuši profesionāļi no Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Somijas, Lietuvas, Itālijas un Norvēģijas.

Daļa no žūrijas Latvijā ieradās otro gadu pēc kārtas, atzīstot, ka, salīdzinot ar gadu iepriekš, restorānos novērojama izaugsme. «Latvijas restorāniem ir milzīgs potenciāls», pēc viesošanās Latvijā atzina pieredzējušais restorānu kritiķis un publicists Bents Kristensens.

Viņš pauda gandarījumu par restorānu daudzveidību un uzslavēja vadošo šefpavāru sniegumu.

Projekta «Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā» mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību Latvijas restorānu kultūrai, izcelt restorānu kvalitāti un veicināt to apmeklēšanu. Projektā labākos restorānus nosaka ceturto gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu