Aicina uz Kandavas novada svētkiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šīs nedēļas nogalē, no 26. līdz 28. maijam, tiks svinēti Kandavas novada svētki «Lustīga dzīvošana».

Svētkus 26.maijā plkst.16:00 Kandavas kultūras namā ieskandinās Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi, bet plkst. 18:00 Kandavas novada muzejā notiks zinātniskā konference par tēmu «Kurzemes pilsētu tiesības».

Plkst. 21:30 Bruņinieku pilskalnā visi tiek aicināti uz koncertu par godu Kandavas simtgadei «Savējie savējiem». Pēc koncerta no plkst. 23:00 romantiskā pastaiga pa vecpilsētu «CEĻOJUMS LAIKĀ». Svētku pirmās dienas noslēgumā no plkst. 23:00 notiks vasaras kafejnīcas «Nāriņa» sezonas atklāšana ar duetu «Sandra».

Sestdien, 27.maijā, plkst. 11:30 notiks svētku gājiens «100 gadi Kandavā», kurā piedalīsies Kandavas novada iestāžu un uzņēmumu darbinieki, nevalstiskās organizācijas, iedzīvotāju grupas un citi interesenti. Gājiena maršruts: pulcēšanās pie Katoļu baznīcas – Ķiršu iela – Skolas iela – Sabiles iela – Promenāde.

Plkst. 12:00 svētku atklāšana «Sveiks lai dzīvo!» Promenādē. Svētkos piedalīsies viesi no kaimiņu pašvaldībām un ārvalstu sadarbības pilsētām Saku (Igaunija) un Joniškis (Lietuva).

Dienas laikā no plkst.12:30 līdz 17:00 izskanēs Kandavas novada skolu audzēkņu koncertprogramma «Dāvana Kandavai», novada deju kolektīvu un deju grupas «Afrodīte» koncerti un tusiņš kopā ar grupu «Olas», foto orientēšanās ar uzdevumiem «Iezīmēts Kandavā», amatnieku tirdziņš, piepūšamās atrakcijas bērniem, vizināšanās ar elektromobili, kā arī citi pasākumi.

Sestdien, 27.maijā no plkst. 14:00 līdz 15:00 Promenādē notiks akcija «100 garšas Kandavai», kurā piedalīties aicināti novada iedzīvotāji, piedāvājot degustācijai savu īpašo dzērienu, kādu našķi vai pēc iemīļotas ģimenes receptes gatavotu ēdienu. Visi kopā izbaudīsim, ka Kandavas novads dzīvo ar garšu!

Vakarā plkst.20:00 aktieru ansambļa «DRAMA» koncerts un zaļumballe ar Normundu Jakušonoku un DJ Saimons brīvdabas estrādē «Ozolāji».

Svētdien, 29.maijā, plkst. 5:00 saullēkta sagaidīšana ar dzejas lasījumiem Čužu purvā. Lūgums līdzi ņemt tēju siltumam un kājās vilkt piemērotus apavus. Plkst.10:00 Dievkalpojums Kandavas ev.luteriskajā baznīcā, Talsu Kristīgās vidusskolas zvanu ansambļa koncerts. Promenādē svētki turpināsies 11:00 – 14:00 ar IV «Kandavas pīlīšu regati» un «Greentrials bike šovu», kura laikā tiks izpildīti profesionāli priekšnesumi ar velosipēdiem.

Plkst.14:00 Pūzurgravā notiks jaunā vides objekta - vēsturisko Kandavas burtu - atklāšana, pēc kuras starts tiks dots «Trakajam braucienam». «Trakais brauciens» ir vairāku šķēršļu, atjautības uzdevumu trase un nobrauciens uz laiku, kas sadalīts trīs etapos. Starts un finišs asfaltētajā laukumiņā Kandavas kuršu pilskalna jeb «Velna gultas» pakājē.

«Café Rūmene» piedāvā vienreizēju iespēju - Kandavas novada svētku ietvaros viesiem pēc nobaudītās maltītes restorānā doties pastaigā pa muižas parku. Iesakām veikt rezervācijas iepriekš, jo galdiņu skaits ir ierobežots un iespējami slēgti pasākumi. Tālr. +371 626688000.

Ūdens sporta inventāra nomas uzņēmums «Kurzemes Laivinieks» Kandavas novada svētku laikā piedāvā laivu izbraucienus uz stundām Kandavas teritorijas robežās pa Abavu. Laivu izbraucieni tiks piedāvāti 27. un 28.maijā plkst. 11:00 – 18:00 ar Sot tipa kajakiem. Starta punkts pie Abavas tilta, pie Zīļuka. Interesentiem ir iespēja veikt lielāku laivošanas maršrutu vienai vai divām dienām, iepriekš par to vienojoties ar laivu īpašniekiem.

Aicinām uz Kurzemes Šveici - Kandavu - ceriņu un ābeļziedu laikā, būsiet mīļi gaidīti mūsu svētkos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu