Salaspilī sāksies novada svētku atzīmēšana

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Salaspilī no šodienas līdz 11.jūnijam ar koncertiem, sporta sacensībām un gadatirgu atzīmēs novada svētkus, informēja Salaspils kultūras nama «Rīgava» pārstāve Alise Tilaka.

Gatavojoties svētkiem, tos šodien ieskandinās kamermūzikas kvartets «Altera Veritas» (Ieva Mežgaile, Anda Eglīte, Kaspars Gulbis un Andis Klučnieks), izpildot mūsdienu latviešu komponistu oriģinālmūzikas programmas ar netradicionālu un pasaulē unikālu instrumentu sastāvu - kokli, akordeonu un flautu.

Salaspils novada svētki 10.jūnijā sāksies plkst.11 ar skeitborda un BMX sacensību «Think Different: Office Edition» atklāšanu, bet jau pusstundu vēlāk salaspilieši dosies svinīgā un krāšņā gājienā no Dienvidu ielas līdz Nacionālajam botāniskajam dārzam. Plkst.12 Nacionālajā botāniskajā dārzā sāksies amatierkolektīvu lielkoncerts «Es esmu Salaspils», bet paralēli tam dārza teritorijā notiks tradicionālais svētku gadatirgus, kā arī brīvdabas spēles, izlēkāšanās milzu piepūšamajā atrakcijā, dažādas radošās un izzinošās darbnīcas, kurās iesaistīties īpaši tiek aicinātas ģimenes ar bērniem.

Plkst.18 Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā notiks brīvdabas dziesmu spēle bērniem un vecākiem «Reiz kādā pasakā», kurā jaunāko auditoriju mūzikas pavadījumā iepriecinās dažādi atpazīstami tēli no klasiskām pasakām un jaunākajām multiplikācijas filmām, bet pasaku stāstnieka lomā iejutīsies aktieris Jānis Skanis.

No plkst.20 Rīgavas dārzā būs zaļumballe, kurā uzstāsies grupa «Mūzikas kolekcija», izpildot pašmāju populāras dziesmas un citu tautu iemīļotākos skaņdarbus vairākās valodās. Tikmēr svētku laukumā plkst.20 uz skatuves kāps Harijs Zariņš, Aija Andrejeva, Alex, Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un grupa «Colt», kas kopīgiem spēkiem izpildīs sirdi sildošu Harija Zariņa mīlas rokbalāžu programmu «Tu un es». Savukārt plkst. 22.30 uzstāsies Intars Busulis un Abonementa orķestris ar koncertprogrammu, kuru veido pēdējo gadu labākās, labi zināmās un iemīļotās dziesmas latviešu un krievu valodā, kas galvenokārt ir Kārļa Lāča un maestro Raimonda Paula sacerējumi.

Pusnaktī paredzēta uguņošana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu