Notiks 5.starptautiskais burdona festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trīs dienu garumā no 9. līdz 11.jūnijam Alsungas novadā, Kuldīgas novada Gudenieku pagastā un Ventspils novada Jūrkalnes pagastā norisināsies 5.starptautiskais burdona festivāls «Saulīt’ silta, māmiņ’ jauka».

Burdons ir sens daudzbalsīgās dziedāšanas veids, kas sastopams galvenokārt gadskārtu un ģimenes ieražu dziesmās. Festivālā piedalīsies 21 folkloras kopa no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Gruzijas - «Suitu sievas», «Suitiņi», «Suitu vīri», «Suitu dūdenieki», «Maģie suiti», «Gudenieku suiti», «Basu suiti», «Krētainie suiti», «Abra», «Kūrava», «Saucējas», «Skandinieki», «Vilki», «Atštaukas», «Laiva», «Otaņķi», Kihnu folkloras grupa (Igaunija), «Makornulk, seto miihi summ» (Igaunija), «Kuršiu ainai» (Lietuva) un Nanina (Gruzija)

Dziedātāji no Gruzijas festivālā piedalīsies trešo reizi. Šoreiz Gruziju pārstāvēs sieviešu folkloras kopa «Nanina». Tās vadītāja ir Tea Kasaburi, kuras saistība ar Kuldīgu ir ļoti sena, tā kā viņas tētis pirms ap 30 gadiem iedibināja Kuldīgas un Gruzijas pilsētas Mchetas draudzību.

Burdona festivāla pirmā diena, 9.jūnijs, sāksies ar konferenci plkst.14.00, kurā uzstāsies lektori no Latvijas, Gruzijas un Igaunijas, un bijušās Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas Saules dainu sējuma «Trejādas saules. Mitoloģiskā saule» prezentāciju plkst.16.00 Alsungas kultūras namā. Dienas izskaņā plkst.21.00 Alsungas kultūras namā notiks šūpuļdziesmu vakars.

Sestdien, 10.jūnijā, norisināsies vairāki koncerti. Plkst.11.00 ikviens aicināts uz koncertu Basos, Biržu muižas parkā, bet plkst.15.00 - Jūrkalnes Ugunspļavā. Plkst. 18.30 Alsungā festivāla dalībnieki dosies gājienā uz Ziedlejas estrādi, kur plkst. 19.00 sāksies festivāla dižkoncerts. Dienas izskaņā plkst.21.30 uz dančiem Alsungas kultūras namā aicinās Latvijas Universitātes folkloras deju kopa «Dandari».

Festivāls noslēgsies svētdien, 11.jūnijā, plkst.11.00 ar Svēto Misi un noslēguma koncertu Sv. Miķeļa Alsungas Romas katoļu baznīcā.

Visi pasākumi ir bez maksas. Laipni aicināti!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu