Valmiera virmos 734. dzimšanas dienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība

No 27. līdz 30. jūlijam norisināsies Valmieras pilsētas svētki, īpašai noskaņai virmojot gan tradicionālās, gan jaunās norisēs. Savukārt vakara koncertos valmieriešus un pilsētas viesus priecēs Valmieras Drāmas teātra aktieri, leģendārā grupa «Jumprava», kā arī par lustēšanos rūpēsies Intars Busulis un Abonementa orķestris, grupas «Dzelzs vilks», «Tumsa», «Džentlmeņu špagats» un «Vēja radītie».

Jubileju ieskandinās vēsturisko ērģeļu svētki «Latvija – ērģeļu zeme», Kristīnei Gailītei, Ilonai Birģelei un Līgai Ivānei uzstājoties Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā 27. jūlijā plkst.19.00. Savukārt plkst.18.00 Valmieras muzejā atklās izstādi «Tautasdziesmas stāsts», bet Kino «Gaisma» piedāvās jaunāko latviešu multiplikācijas filmu programmu un Rolanda Kalniņa filmu «Elpojiet dziļi».

Piektdien, 28. jūlijā, Valmieras Mūzikas skolas pagalmā līdztekus Gaujas ūdens čalām no plkst.15.00 skanēs vasaras koncertu mūzika. Aktīvu atpūtu Valmieras Kultūras centra laukumā no plkst.15.00 piedāvās Valmieras Bērnu sporta skola ar basketbola, futbola, florbola, BMX elementiem un veiklības stafetēm, kā arī ikviens būs gaidīts aizstāvēt Valmieras godu Spēcīgākās pilsētas sacensību posmā un pārbaudīt savas spējas orientēšanās labirintā. Turpat Valmieras Jaunatnes centrs «Vinda» iepazīstinās ar dažādiem tehniskiem brīnumiem: trases automodeļi, kuģu vadīšana, lidojošu objektu izgatavošana un FIZMIX eksperimenti.

Kā Dzirnavu ezeriņš un strūklaka izskatās «no ūdens puses», varēs apskatīt izbraucienos ar laivām, kā arī ūdensbumbas atrakcijās.

Plkst.19.00 no Vienības laukuma sāksies krāšņais gājiens «Valmiera lepojas». Tas kļuvis par vienu no gaidītākajām pilsētas svētku aktivitātēm, organizācijām, iestādēm un uzņēmumiem pārsteidzot ar izdomu tērpu sagatavošanā un pat priekšnesumu demonstrēšanā. No plkst.20.30 svētku Centrālajā laukumā pie Hanzas sienas notiks sadziedāšanās ar Valmieras Drāmas teātra aktieriem Ģirtu Rāviņu, Ievu Puķi un Rūtu Dišleri, kā arī pavadošo grupu Emīla Zilberta vadībā. Valmieras 734.dzimšanas dienas svinības ar koncertu atklās leģendārā grupa «Jumprava», bet balle būs kopā ar grupu «Džentlmeņu špagats».

Sestdien, 29. jūlijā, no plkst.9.00 Lāčplēša, Tērbatas un Strautu ielās būs pulcējušies tirgotāji un amatnieki no dažādām Latvijas pusēm, atrādot jaunākos darinājumus, kārdinot ar gardumu smaržām, aicinot iegādāties gan saimniecībā, gan prāta un ķermeņa palutināšanai noderīgas preces. Savukārt Valmieras pils un muzeja teritorijā interesenti aicināti apmeklēt «Gardēžu pili». Tur būs pavāru meistarklases un dažādu gardumu baudīšanu kopā ar restorāniem «Rātes Vārti», «Dikļu pils», «Valmiermuižas alus virtuve», «3 pavāru restorāns Tam labam būs augt» un «Rocket Bean Roastery», izceļot Eiropas gastronomijas reģiona aktivitātes un piedāvājumu «Ar dabu šķīvī». Tāpat apmeklētājus priecēs «Ar Gardu muti» Latvijas lauku labumu tirdziņš un amatnieku piedāvājums, kā arī speciāla «Gardēžu pils» muzikālā programma un tematiskās radošās darbnīcas.

Pilsdrupu un muzeja teritorijā norisināsies četru reģionu konkursa «Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā» Vidzemes posms, prezentējot mājās gatavotu un noformētu siera, biezpiena un maizes gardumu. Savukārt Valmieras garšu toreiz un tagad atklāt tematiskā ekskursijā no plkst.18.00 aicinās Valmieras Tūrisma informācijas centrs.

Visas dienas laikā norisināsies erudīcijas sacensības «Eiropas pieccīņa», Valmieras Kultūras centra laukumā mazākos svētku dalībniekus aicinās Bērnu piedzīvojumu parks, bet Valmieras Kultūras centrā notiks «Klucīšu diena». Ugunsdzēsēji no plkst.10.00 pie depo un Dīvaliņa pļavās svinīgi atzīmēs 150.gadadienu. Valmieras 5.vidusskolā būs iespēja iepazīt disku golfu, savukārt pie Vidzemes Augstskolas Cēsu ielā 4 no plkst.11.00 būs ierīkota orientēšanās trase, notiks florbola, kā arī ielu basketbola turnīrs.

Svētku noskaņa valdīs Centrālajā laukumā pie Hanzas sienas, kur no plkst.11.00 sāksies muzikāla izrāde visai ģimenei «Lielais talantu šovs», pēc tam koncerts «Valmiera skan». Mākslas «Galerijā Laipa» no plkst.12.00 līdz 20.00 norisināsies Kārlienas pagalma svētki, aicinot apmeklēt gan izstādes, gan teātra izrādi.

Dīvaliņa pļavās no plkst.12.00 interesenti varēs iepazīt Kalniešu spēles, bet no plkst.14.00 līdzjutēju atbalsts noderēs airēšanas slaloma «Valmiera viļņo» dalībniekiem, sacensībām norisinoties Dzirnavu ezeriņā. Savukārt plkst.19.00 Gaujas Kazu krāces «izrotās» tradicionālā Labdarības bumbu rallija krāsainās bumbiņas.

Sestdienas vakars tiks sagaidīts ar svētku koncertu Centrālajā laukumā, kur no plkst.20.00 uzstāsies grupa «Tumsa», Intars Busulis un Abonementa orķestris. Savukārt balle būs kopā ar grupām «Dzelzs Vilks» un «Vēja radītie».

Neparastā koncertvietā, Palejas un Lucas ielas krustojumā, no plkst.21.00 klātesošos smīdinās Vidzemes Augstskolas improvizācijas teātris, vakara gaisu pamatīgāk «sašūpos» Inokentijs Mārpls, uzstāsies arī «All Day Long», «Riga Reggea» un DJ Horens.

Plkst.24.00 krāšņās «puķēs» debesīs uzziedēs svētku salūts.

Valmieras pilsētas svētku noslēguma dienā, 30. jūlijā, plkst.10.00 notiks velo brauciens ģimenēm. Plkst.11.00 Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicinās bērnus kopā ar vecākiem doties pārgājienā uz «Simtjūdžu mežu», atzīmējot rakstnieka Alana Aleksandra Milna, kurš pasaulei dāvināja Vinniju Pūku, Sivēntiņu un citus draugus, 135.gadadienu. Tikšanās vieta – pie Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parka ieejas vārtiem. Savukārt Valmieras 5.vidusskolas stāvlaukumā no plkst.12.00 dažādus trikus demonstrēs četrkājainie draugi, piedaloties draudzības kausā nacionālajā suņu daudzcīņā. Plkst.14.00 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā koncertā «Vasaras vidū» apmeklētājus gaidīs Valmieras Mūzikas skolas koris, kvartets un stīgu orķestris.

Valmieras pilsētas svētku programma skatāma mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā «Kultūra» – «Valmieras pilsētas svētki 2017».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu