«Rīgas svētkos 2017» visi laipni aicināti uz Dārza svētkiem!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Par godu Vērmanes dārza 200. jubilejai Rīgas svētkos rīdzinieki un pilsētas viesi ir laipni aicināti uz Dārza svētkiem! Svētku laikā trīs dienu garumā pilsētas ielās, dārzos, parkos un laukumos apmeklētāji varēs piedalīties daudzveidīgos un aizrautīgos pasākumos, vērot vizuāli un muzikāli krāšņas programmas.

Svētkus jau tradicionāli atklās piektdien, 18. augustā, kur Vērmanes dārza estrādē šogad izskanēs Vērmanes dārzam veltīts svētku ieskaņas koncerts «Sapnis vasaras naktī». Programmā tiks atskaņota mūzika, kas bija populāra Rīgā laikā, kad Vērmanes dārzs tika atvērts rīdziniekiem, – Johana Štrausa kompozīcijas un romantiska opermūzika. Piektdienas vakara turpinājumu piedāvājam pavadīt romantiskā un zvaigžņotā pasākumā «Vakars ar zvaigžņu skatīšanos Zunda dārzā» vai arī Arkādijas parkā, kur mākslinieku apvienība no Francijas «Cie Carabosse» ierasto parka vidi pārvērtīs neaizmirstamā mūzikas un gaismas saspēlē.

Sestdien, 19. augustā, svētki sāksies jau no paša rīta Lucavsalas atpūtas parkā, kur ģimenes ar bērniem aicinātas uz rīta vingrošanu pasākumā «Rīga mostas svētkiem», bet uzreiz pēc tā interesenti varēs vērot sacensības novusā, Daugavas kausa izcīņu peldēšanā atklātā ūdenī, Eiropas čempionātu veikbordā aiz laivas un sacensības pludmales volejbolā «Optibet Lucavsalas kauss».

Svētkos īpaši gaidīti būs bērni – gan pasākumā «Doms bērniem 2017» Rīgas Domā, kurā bērni kopā ar vecākiem varēs iepazīties ar Rīgas Domu – kultūras, vēstures un kristīgo vērtību nesēju un Doma «zaļo saliņu» – Doma dārzu, gan pasākumā «Ceļojošā iedomu pilsēta» Jaņa Rozentāla laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, kur lielus un mazus apmeklētājus gaidīs aizraujoša maģisku skapju pilsētiņa, cirka un ielu mākslinieku priekšnesumi. Tradicionāli arī Vērmanes dārzā gaidāmas dažādas aktivitātes ģimenēm un bērniem – sestdien un svētdien radošajās darbnīcās būs iespēja veidot mākslas darbus no ziediem, kā arī pielikt roku puķu labirinta tapšanā, uz skatuves uzstāsies bērnu un jauniešu kolektīvi, bet sestdienas vakarā Vērmanes estrāde atdzims retro mūzikas, tango un vijoļmūzikas skaņās. Savukārt Uzvaras parkā pie Hermaņa ielas ikvienam būs iespēja sekot līdzi figurālās jāšanas un voltižēšanas paraugdemonstrējumiem, darboties radošajās darbnīcās, kā arī doties izjādē ar zirgiem pasākumā «Latvijas zirgi senāk un tagad».

Rīgas svētku laikā Spīķeru laukumā apmeklētājus priecēs «Rīgas svētku restorāns» – unikāls atvērta tipa restorāns ar romantisku atmosfēru. Tajā sezonālie ēdieni tiks pagatavoti no vietējo ražotāju produktiem un ikviens varēs novērtēt Rīgas populārāko šefpavāru prasmes. Restorāna atmosfēru papildinās iemīļotu skatuves mākslinieku priekšnesumi.

«Ziemeļblāzmas» parkā Rīgas svētku apmeklētājus gaidīs piedzīvojumiem bagāta diena ar koncertiem un priekšnesumiem. Koncertā uzstāsies tādas grupas kā «Dziļi violets» un «Dzelzs Vilks», bet vakara noslēgumā zaļumballē spēlēs grupa «Apvedceļš».

Svētku galvenā norises vieta – 11. novembra krastmala - tiks pārvērsta par Daugavmalas parku, un uz tā skatuves uzstāsies iemīļotas mūziķu grupas un solisti. Svētku apmeklētāji varēs vērot Rīgas dārzu un parku čaklo apsaimniekotāju tehnikas parādi, velotriāla un skeitborda meistaru trikus, floristu paraugdemonstrējumus, ledus skulptūras veidošanu, piedalīties šaha spēles turnīros, kā arī tikties romantiskā gaisotnē parka rotondā. Vakara kulminācijā notiks lielkoncerts «Daugavmalas parka balle», kas noslēgsies ar krāšņu svētku uguņošanu.

Rīgas svētku daudzveidīgo programmu kā ik gadu bagātinās «Ostas svētki»–«Ielu mūzikas diena», diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs» un tradicionālā karnevāliskā sacensība ar ūdens velosipēdiem «Kanāla regate 2017 – Rīgas Brīvostas kauss».

Svētku dienās Rīgā notiks starptautisks Vēsturisko burinieku festivāls «Baltic Sail». Tā ietvaros pilsētas jahtkluba akvatorijā varēs aplūkot vēsturiskos buriniekus, bet sestdien Daugavā notiks improvizēta kuģu kauja un parāde. Ikviens, kurš vēlēsies, varēs uz burinieka klāja doties vienas stundas izbraukumā pa Daugavu.

No 18. augusta Latvijas Nacionālā arhīva ēkas izstāžu logos Šķūņu ielā 11 būs aplūkojama dokumentāro liecību izstāde «Pastaiga Vērmanes dārzā», kas veltīta Rīgas vienam no senākajiem parkiem un rīdzinieku iecienītākajai atpūtas vietai jau 200 gadu garumā.

Svētku dienās 19. un 20. augustā Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu