Trešo reizi notiks Saules festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Plūme

No 28. jūlija līdz 30. jūlijam trešo reizi atpūtas kompleksā «Ievu līcis» Ķeguma novadā notiks «Saules festivāls».

Festivālu aizsāks folkloras kopas «Delve» latviskās dzīvesziņas pazinēji Aina un Gvido Tobji.

Abus festivāla rītus notiks hatha joga, konceptnodarbības un nūjošana. Pa dienu notiks dažādas radošās darbnīcas, kā podniecība, kur katrs varēs izmēģināt izveidot sev trauku, kuru varēs arī paņemt uz mājām. Būs arī aromterapijas nodarbības un lekcija «Socionika un prāts», kā arī jogas elpošanas meistarklases.

Foto: Mārtiņš Plūme

Lielas un mazas dāmas varēs apgūt hennas prasmes, pagatavot sev skaistas galvasrotas mākslinieces Ilzes Tigules vadībā un izkustēties dejās, kas atraisa sievišķību. Andžejs Reiters apmācīs pašaizsardzības tehnikās. Vieglo un dziedinošo roku īpašnieks Astitva Ginters iepazīstinās ar «Apzinātā pieskāriena» tehnikām.

Aktīvās atpūtas cienītāji varēs uzzināt vairāk par pārgājienu mākslu, izmēģināt savus spēkus klinšu kāpšanas sienā un augstajās virvēs profesionālā alpīnista un dabas mīļa Kaspara Vilka vadībā vai stiprināt muguras muskulatūru funkcionālās stājas treniņos. Pirtnieks Viestura Luka-Indāns no «Saules pirts» pirms aicināšanas Zaķīšu pirtiņā pastāstīs par meditāciju pirtī un sevis nopēršanu, savukārt pirtnieks Ēriks Leimans festivāla laikā novadīs pāris meistarklases, kā labāk siet slotiņas, lai katrs pirms pēršanās varētu tās sev sasiet. Festivāla dalībnieki varēs piedalīties «Garšas skolā». Arī šogad būs iespēja izbaudīt vēdisko ugunsrituālu. Būs sarunas un dziesmas pie ugunskura, sauļošanās, peldēšanās un daudzas citas atrakcijas.

Foto: Mārtiņš Plūme

«Esam gandarīti, kā no mazas idejas kopā ar draugiem esam izveidojuši skaistu pasākumu – «Saules festivālu», kurā tiekamies jau ceturto gadu kopā ar draugiem, draugu draugiem un arvien vairāk cilvēkiem, kurus interesē atpūsties citādāk un radoši pavadīt laiku ar sev tuvajiem un mīļajiem. Arī šogad tiksimies Daugavas ieskautajā viesu namā «Ievu līcis», kas atrodas Ķeguma novada Tomes pagastā. Šogad esam bagātinājuši festivāla programmu ar dažādām nodarbībām un radošām darbnīcām, kā ik gadu, īpaši domājuši arī par ģimenēm, jo vēlamies, lai festivāls ir pieejams un draudzīgs ģimenēm ar maziem bērniem. Vecākiem būs iespēja atstāt mazās atvasītes bērnu stūrītī pieredzējušu auklīšu uzraudzībā, lai varētu izbaudīt radošās aktivitātes ar nedalītu uzmanību. Protams, ļoti domājām par vakara programmām, uz kurām, pēc pagājušā gada pieredzes, ierodas ļaudis no malu malām. Priecājamies, ka pirmajā vakarā festivāla apmeklētāji iepazīsies un izbaudīs latvisko dzīvesziņu ar senlatviešu rituāliem un pusnakts uguns rituālu folkloras kopas «Delve» vadībā,» stāsta un aicina uz festivālu «Saules festivāla» organizators Viesturs Luka-Indāns.

Foto: Mārtiņš Plūme
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu