Cēsu pilsētas 811. jubilejas svinības rit pilnā sparā!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Līdz 23.jūlijam Cēsīs notiek pilsētas svētki «Cēsis 811», kuru devīze šogad būs «Svinam ar garšu!», kas izvirzīta, ņemot vērā Cēsu pilsētas dalību Eiropas gastronomijas «Rīga-Gauja» reģiona un starptautiskā projektā «Hansa».

Svētkus ieskandināja bezmaksas rokmūzikas festivāls «Fono Cēsis», kas divu dienu garumā notiks Pils parkā, un 1. starptautiskā zvanu festivāla atklāšanas koncerts Vidzemes koncertzālē «Cēsis».

Šodien Maija parkā notiks mistērija «Parks uz paplātes», kurā varēs nobaudīt dažādu restorānu ēdienu un klausīties kamerorķestra mūzikas spēli. To papildinās vēsturiskais Hanzas tirgus Cēsu Pils dārzā, ko pavadīs ceļojošo mākslinieku mūzika un priekšnesumi.

Rožu laukumā tiks svinēti Siera un alus svētki ar atrakcijām, konkursiem un degustācijām sadarbībā ar Latvijas Siera klubu un a/s «Cēsu alus». Laukumu pieskandinās lustes un danči ar pūtēju orķestriem un deju kolektīviem visas dienas garumā.

Pils laukumā notiks modes skate, bet vecpilsētā notiks jau tradicionālais amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Svētku kulminācija būs cēsnieku gājiens lukturu gaismā un salūts.

Svētku izskaņa būs sportiska ar «Ghetto games» festivālu un «Cēsu vasaras slēpošanas sprintu 2017» Vienības laukumā, «Zelta mopēdu» Pirtsupītes graviņā un Cēsu 2. velofestivālu.

«Cēsis 810» pērn pulcēja vairāk nekā 60 000 apmeklētāju, vēsta pašvaldība. Cēsis dibinātas 1206. gadā un ir trešā vecākā pilsēta Latvijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu