Alūksnē atzīmēs pilsētas svētkus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 4. augusta līdz 6. augusta Alūksnē svinēs pilsētas svētkus, informē Alūksnes novada pašvaldības pārstāve Evita Aploka. Pirmās svētku dienas vakarā Pilssalas estrādē ar 70 gadu jubilejas koncertu uzstāsies Boriss Rezņiks.

Jaunajā pilī Alūksnes muzejā notiks Alūksnes mākslinieku kopizstādes «Laiks savējiem» atklāšana, būs apskatāma ASV dzīvojušās novadnieces Austras Lindes darināto 120 tautu meitu tērpu izstāde, kā arī notiks tēlniecei Lilijai Līcei veltīts pasākums. Savukārt Alūksnes Lielajos kapos sadarbībā ar biedrību «Latviskais mantojums», Jāni Poli un Aināru Zelču sestdien atklās pieminekli tēlniecei, jo viena no Līces skulptūrām no Alūksnes muzeja krājuma tiek deponēta uz kapiem, kur tā būs izvietota kā viņas piemineklis. Mākslas darbi pilsētas svētku sestdienā būs skatāmi arī Alūksnes Mākslas skolā - tā būs Latvijas Mākslinieku savienības ceļojošā izstāde «Klusā daba».

Sestdien pilsētā būs vērojamas vairākas 2. Starptautiskā deju festivāla «Alūksnes vasara» norises. Festivāla dalībnieki dosies krāšņā gājienā pa pilsētas ielām, bet no plkst.12 līdz pat aptuveni plkst.15.30 kolektīvi rādīs savas deju programmas. Sestdienas vakarā plkst.20 festivāla noslēguma koncerts Pilssalā tiek veidots kopā ar grupu «Auļi», uguns šovu no Daugavpils un Alūksnes loku šāvēju klubu «Ziemeļnieks». Koncerta noslēgumā debesīs virs Pilssalas estrādes uzšausies svētku salūts. Ieeja uz festivāla lielkoncertu ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu