Svin Rēzeknes 732. dzimšanas dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rezekne.lv

Šonedēļ, no 4.augusta līdz 6.augustam, Rēzeknē norisināsies pilsētas 732.dzimšanas dienas pasākumi, informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Pilsētas svētkos paredzēta plaša programma - izskanēs koncerti un būs aktivitātes lieliem un maziem.

Piektdien, 4.augustā, vakara programma īpaši iepriecinās jauniešus un elektroniskās mūzikas cienītājus. Vispirms Festivāla parkā uzstāsies Rēzeknes jauniešu mūzikas un deju grupas «Stoptime» un «Dynamic Hit», pēc tam plkst.20 skatītājus priecēs horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā iestudēts deju uzvedums «Viņi dejoja vienu vasaru», kuru izdejos vairāk nekā 80 jaunieši no deju skolas «Dzirnas», no Rēzeknes un Rēzeknes novada.

Piektdienas vakara noslēgumā elektroniskā deju mūzika koncertā Rēzeknē viesosies Latvijas dīdžeji - reperis Reiks ar grupu, DJ Emil Deo, Nill Ketner, «REZarin» un «Romkeen».

Sestdien, 5.augustā, jau no plkst.10 Festivāla parkā lieli un mazi būs aicināti iesaistīties radošajās darbnīcās, atrakcijās un konkursos. Tāpat šajā dienā Rēzeknē pulcēsies Latgales reģiona kulinārijas meistari, kuri pārsteigs ar dažādiem gardumiem. Latvijas novadu konkursa «Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā» dalībnieki prezentēs savus labumus žūrijai, kā arī ļaus tos degustēt skatītājiem.

Pēcpusdienā Festivāla parkā gaidāma jautra koncertballe «Lecam pa vecam Rēzeknē», kurā uzstāsies Ivo Fomins, grupas «Baltie lāči», «Tranzīts», «A-Europa» un DJ E.E.Edžiņš.

Mierīgākas atpūtas un literatūras cienītāji plkst.13 būs aicināti uz Latgales Kultūras centra izdevniecības grāmatu svētkiem Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā, kurā notiks šogad izdoto grāmatu prezentācija. Viena no jaunajām grāmatām «Vienoti Latvijai» ir veltīta Latgales atbrīvošanas pieminekļa atjaunošanas 25.jubilejai. Savukārt plkst.19 Latgales vēstniecībā «Gors» būs lieliska iespēja iepazīt Filipa Glāsa skaņdarbus klavierēm un piedzīvot neaizmirstamas sajūtas audiovizuālajā koncertā «Astoņdesmit». Sestdien un svētdien apmeklētājiem būs atvērts Latgales Kultūrvēstures muzejs, kas piedāvā iepazīt septiņas vēstures un mākslas izstādes un ekspozīcijas.

Kā ierasts, plkst.20 sāksies tradicionālais Rēzeknes iestāžu un organizāciju svētku gājiens, šogad ļaujot vaļu izdomai par tēmu «Kino mistērija» un pārsteidzot skatītājus ar Latvijas un pasaules kino zvaigznēm, tēliem un etīdēm.

Uzreiz pēc svētku gājiena Festivāla parkā varēs izbaudīt muzikālo koncertuzvedumu «Streiča kinonakts mistērija Rēzeknē», kurā skanēs Jāņa Streiča pazīstamāko kinofilmu epizodes, citāti un dziesmas Latvijas Nacionālā teātra aktieru, pazīstamu mūziķu un dejotāju sniegumā. Uzvedumā piedalās arī postfolkloras grupa «Rikši». Koncertšovs noslēgsies ar svētku salūtu un nakts diskotēku.

Svētdien, 6.augustā, gaidāma tradicionālā Ģimeņu parāde un aktivitātes bērniem. Pilsētas svētku izskaņā Festivāla parkā mazos skatītājus priecēs koncerts un diskotēka bērniem «Dūmu burbuļu šovs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu