Ar avio šoviem, aviācijas un militārās tehnikas apskati atzīmēs Ādažu lidlauka 10 gadus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: adazi.lv

Šo sestdien, 5.augustā, sākot no plkst. 12.00, Ādažu lidlaukā, Ādažu novada «Eimuros» ikviens interesents varēs aplūkot dažādus lidaparātus un lidmodeļus klātienē, vērot dažādu lidotāju paraugdemonstrējumus, kā arī apskatīt ne tikai aviācijas, bet arī militāro tehniku, jo Ādažu lidlauks svinēs savu 10 gadadienu.

«Pirms 10 gadiem man piedāvāja veidot savu lidošanas skolu Latvijā. Lietuvā jau 6 gadus biju strādājis civilajā aviācijā, tur bums ar vēlmi iemācīties lidot bija pagājis, bet Latvijā - sākās. Iemācīties lidot grib ļoti dažādi cilvēki. No 18 līdz pat 70 gadu vecumam,» stāsta Ādažu lidlauka direktors un vecākais pilots-instruktors Anatolijs Perekriostovs, kuram ir vairāk nekā 30 gadu pieredze aviācijā. Viņš ir ne tikai bijušais kara lidotājs, bet arī viens no reaktīvo lidmašīnu «Baltic Bees» pilotiem.

No plkst. 12.00-16.00 paredzēta lidaparātu un militārās tehnikas apskate, kā arī lidmodeļu lidojumi, no plkst. 16.00 tiks atklāta lidojumu programma, kur būs vērojami gan solo lidojumi ar ultravieglajām lidmašīnām, gan arī trīs un četru ultravieglo lidaparātu pārlidojums, helikoptera «R-44» lidojums un radio vadāmo modeļu priekšnesumi. Ādažnieks un avio konstruētājs Valentīns Vasjaks ar savu Ādažos ražoto ultravieglo lidaparātu «Tarragon» savu solo lidojumu veiks plkst. 16.20. Interesants fakts - Ādažos ražotā lidmašīna «Tarragon» ir pasaulē ātrākā lidmašīna ultravieglo lidaparātu klasē.

Pasākuma kulminācijā būs plkst. 17.30, kad tiks atklāts lidmašīnu «Baltic bees» avio šovs. «Baltic Bees» komanda ar saviem avio šoviem piedalās dažādos svētkos un lidmašīnu izrādēs visā pasaulē.

Plkst. 18.00 lidlauka mazākos viesus sagaidīs īpašs pārsteigums, jo būs iespēja vērot, kā no debesīm krīt konfektes. Ieeja pasākumā visiem interesentiem ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu