Zirgi Rīgas svētkos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirms kādiem 100 gadiem pilsētas ielās zirgu bija ievērojami vairāk nekā automašīnu, zvirbuļiem tika savs prieciņš un sētniekiem darba pilnas rokas. Mūsu dienās zirgāboli pa ielām nemētājas, bet pilsētniekiem ieelpot svaigāku gaisu jāiet uz parku.

Nu jau ceturto gadu Rīgas svētku laikā notiek brīnums - zirgi atgriežas Rīgā, un tos varēs sastapt 19. augustā Uzvaras parkā, pasākumā «Latvijas zirgi senāk un tagad».

12.00 Pasākumu atklās kluba «Lagoss Dressage» figurālā jāšana, kur kā skaistā dejā jātnieces zirgos veidos dažādas figūras, demonstrējot klasiskās iejādes skolas elementus.

12.30 Kluba «Ekvi» audzēkņi uzstāsies ar voltižēšanas priekšnesumu, kur mūzikas pavadījumā sportistiem ir ļauts paust savu māksliniecisko brīvību, papildinot to ar mākslas vingrošanas elementiem uz kustībā esoša zirga.

13.30 Arī zirgi iet skolā! Tuvojoties pirmajam septembrim, vecākiem un bērniem atgādināsim par šo faktu. Kā zirgiem veiksies mācībās - sporta, lasīšanas un deju stundās mums demonstrēs kluba «Zirgu skola» četrkājainie audzēkņi.

14.30 Kas ir pajūgu braukšana? Vienu no šā aizraujošā sporta veida disciplīnām demonstrēs Jātnieku sporta kluba «Atēna» braucēju ekipāža.

15.30 Ponijs.lv priekšnesums.

16.00 Zirgam un cilvēkam satiekoties, ir liels izaicinājums atrast kopīgu valodu. Šajā procesā ir nepieciešams kāds, kurš palīdz zirgam saskatīt cilvēka pasaules loģiku un cilvēkam - zirga. Kā dabiskās apmācības pamati var tikt izmantoti arī tradicionālā darbā ar zirgu, parādīs klubs «Zirgu skola».

13.00 - 16.00 Svētku viesi varēs pavizināties zirga mugurā.

Visas dienas garumā bērniem un pieaugušajiem būs iespēja iesaistīties noderīgu prasmju apgūšanā. Piemēram, iestādīt podiņā ārstniecisko istabas puķi kalanhoju, siet diļļu amuletus veselībai, darināt smaržu maisiņus, uzzināt, kas ir latviešu sakrālā ģeometrija, kā arī uzbūvēt un palaist gaisā pašu būvētu raķeti. Savus darinājumus varēs ņemt līdzi kā atmiņu par Rīgas svētkiem.

Visu par segliem, kā kopt zirglietas un citus ādas izstrādājumus, varēsiet uzzināt seglinieka darbnīcā.

Pasākuma laikā būs iespēja iegūt padziļinātu informāciju par zirgiem un to izmantojumu. Vadošie Latvijas zirgkopības speciālisti atbildēs uz apmeklētājus interesējošiem jautājumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu