Rīgas svētkos - maiznieku pasākums «Dārza svētki Maizes ielā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Salmane.

Jau piekto gadu pašā Rīgas centrā, Vērmanes dārzā Rīgas iedzīvotājus un viesus aicina «Maizes iela». Pasākums notiks sestdien, 19.augustā, Rīgas svētku ietvaros, un to organizē Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Maiznieki Rīgas svētku viesus aicinās uz dārza svētku ballīti visas gardumu ielas garumā, kurā brīvā dabā ceps pīrāgus, raušus un cepumus, cienās un iepriecinās apmeklētājus ar uzņēmumu maizes un konditorejas produkcijas jaunumiem un jau pircēju iecienītiem izstrādājumiem un vēl, protams, aicinās svētku viesus iesaistīties jautrās maiznieka amata meistaru un zeļļu atrakcijās, konkursos un viktorīnās.

Maizes ielas sākumā būs centrālā dārza svētku pasākumu telts - tajā saimniekos Latvijas Maiznieku biedrības un SIA «Puratos Latvia» maizniekmeistari sadarbībā ar LLU PTF zinātniekiem. Viņi aicinās svētku viesus uz Latvijas rudzu maizes degustāciju, kas būs veltīta Latvijas simtgadei, uzrunās svētku apmeklētājus, lai noskaidrotu maizes izvēles pamatprincipus un šodienas pircēja vēlmes. Pasākuma izskaņā tiks noskaidrota «Iecienītākā Rīgas svētku Latvijas rudzu maize - 2017». Līdztekus norisināsies otra degustācija, kurā apmeklētāji izvēlēsies gardāko jauno maizi, kas nākotnē varēs nest nosaukumu «Vērmanītis». To par godu Vērmanes dārza 200 gadu jubilejai būs sarūpējuši SIA «Puratos Latvia» meistari.

Aicinām visus uz pasākuma oficiālo atklāšanu plkst.12.00. «Ja maize ir, tad dārza svētki var sākties!»

Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) ir Latvijā vienīgā brīvprātīga profesionālā organizācija, kuru vieno intereses par maizes ražošanas nozares attīstību un kopīga sadarbība maizes ražotāju interešu aizstāvībai un pārstāvībai. Jau 24 gadus LMB apvieno maizniekus, mazinieku sadarbības partnerus un popularizē maizes tradīcijas Latvijā.

Vairāk informācijas par Rīgas svētkiem www.rigassvetki.lv un www.maizniekubiedriba.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu