Jūrmalā nakts ekspedīciju apmeklē vairāki tūkstoši bērnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 12. augusta vakarā, Dzintaru mežaparkā vairāki tūkstoši bērnu kopā ar vecākiem devās nakts ekspedīcijā «Nestāsti pasaciņas» – Latvijas mākslinieku radītā ceļojumā.

Dzintaru mežaparka teritorija bija pārvērsta par noslēpumainu, pārsteigumiem un piedzīvojumiem bagātu valstību, kurā varēja izzināt mēness noslēpumus, iedarbināt dižauto, lasīt Latvijā lielāko pasaku grāmatu un piedzīvot citus pārsteigumus, bet ekspedīcijas noslēgumā izdejoties ballītē ar «Bermudu divstūri».

Mākslinieces Agnese Bule un Elizabete Melbārzde bija uzbūrušas nedaudz mistisku, romantisku un naksnīgu vietu – Mēness tiltiņu, virs kura atradās spoži debess objekti. Ar teleskopiem un binokļiem bija iespēja izpētīt, kas notiek uz Marsa un Mēness virsmas, redzēt, kā izskatās planēta Zeme no Visuma.

Zinātkārie ekspedīcijas dalībnieki varēja lasīt Latvijā lielāko pasaku grāmatu, kas veidota pēc rakstnieka Alberta Kronenberga stāstu motīviem. Sadarbībā ar mākslinieci Annu Vanagu varēja izdzīvot asa sižeta notikumu – cīkstēšanos ar spilvenmaisu. Mākslinieks Andris Vītoliņš Dzintaru mežaparkā bija uzbūris dižauto, kas aprīkots ar tehniskiem un vizuāliem brīnumiem. Bērni varēja gan auto iedarbināt, gan regulēt gaismas un klausīties radio. Tāpat ekspedīcijas dalībnieki varēja izvizināties pasaku karuselī, kuru veidojuši mākslinieki Inese un Ivars Mailīši pēc Jāņa Jaunsudrabiņa «Baltās grāmatas» motīviem.

Dzintaru mežaparkā viesojās arī iecienītie mūsdienu stāstu un multfilmu tēli – supervaroņi, kuri demonstrēja savas spējas. Pirms pusnakts bērni un vecāki varēja izdejoties kārtīgā ballītē grupas «Bermudu divstūris» pavadībā.

Nakts ekspedīcijas laikā darbojās šūpuļdziesmu ierakstu studija, kurā vecāki kopā ar bērniem iedziedāja savu mīļāko šūpuļdziesmu fragmentus. Skanīgākie un sirsnīgākie dziedājumi audio formātā būs pieejami www.jurmala.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu